You are using an old version of browser and some interface won't work. We recommend you to update your browser!

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sarkanbaltsarkanā aveņu kūka svētku noskaņās

Foto: rimi.latvija/ Instagram

Foto: rimi.latvija/ Instagram

Šī kūka ir kā Latvijas karoga garšas iedzīvinājums — maigi baltā jogurta krēma kārta mijas ar sulīgām, rubīnsarkanām aveņu želejas kārtām, radot ne tikai svinīgu izskatu, bet arī harmonisku garšu buķeti. Vieglā jogurta svaiguma un aveņu skābenuma saspēle padara kūku atsvaidzinošu un līdzsvarotu, savukārt iebiezinātais piens piešķir tai zīdainu, maigi saldu pieskārienu.

Nepieciešams (18 cm kūkas formai):

  • 800 g saldētas avenes;
  • 350 g jogurts bez piedevām;
  • 200 g cukurs;
  • 200 ml ūdens;
  • 100 g iebiezināts piens ar cukuru;
  • 60 g želatīns;
  • 220 ml ūdens;
  • avenes dekorēšanai.

Pagatavošana:

Avenes liec blendera krūzē. Uzvāri ūdeni ar cukuru, lai savārās sīrups.

Lej karsto sīrupu virsū avenēm un samal blenderī.

Aveņu masu izberz caur sietu.

Citā traukā sajauc jogurtu ar kondensēto pienu.

Aveņu biezeni sadali uz pusēm divos traukos.

Katliņā uzbriedini želatīnu, izkausē un nedaudz atdzesē.

Trešdaļu šķidrā želatīna lej vienā traukā ar aveņu biezeni, samaisi un masu lej cepamajā formā.

Kūku liec uz 30 minūtēm ledusskapī, līdz virskārta nedaudz sacietē.

Tad lej pa virsu krējuma masu sajauktu ar želatīnu – atdzesē. Pašās beigās pārlej ar atlikušo aveņu biezeni, kas sajaukts ar želatīnu.

Kūku liec ledusskapī vēl uz vismaz 1–2 stundām – vislabāk pat uz nakti.

Pirms pasniegšanas dekorē ar svaigām ogām.

Izmēģini arī:

Rudens laika klasika: burkānu kūka ar krēmsieru

Mutē kūstoša ķiršu drupačkūka ar vaniļas pudiņu

Recepte: Mutē kūstoša un sulīgā mandeļu braunija siera kūka

Foto: rimi.latvija/ Instagram

Foto: rimi.latvija/ Instagram

Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Similar news

Loading...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas