You are using an old version of browser and some interface won't work. We recommend you to update your browser!

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sātīgs, bet viegli pagatavojams ķirbju makaronu sacepums ar bekonu

majasrecipes  /Instagram

majasrecipes /Instagram

Rudens ir īstais laiks, lai virtuvē ienestu gan siltumu, gan sezonas garšas. Šis sātīgais makaronu ēdiens ar ķirbi un kraukšķīgu bekonu ir vienkārši pagatavojams un noteikti iepriecinās gan ģimeni, gan viesus. Krēmīgais siera-ķirbju mērces maigums lieliski sader ar bekona sāļumu un makaroniem, radot ēdienu, kas atgādina gardu rudens apskāvienu.

Sastāvdaļas:

  • 300 g makaronu (ieteicams penne vai fusilli)
  • 200 g ķirbja biezeņa (var pagatavot pašiem vai izmantot gatavu)
  • 150 g rīvēta Čedaras vai cita cietā siera
  • 100 ml piena vai saldā krējuma
  • 150 g bekona
  • 1 sīpols
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 1 ēdk. sviesta
  • sāls, pipari pēc garšas
  • šķipsniņa muskatrieksta vai kanēļa (pēc izvēles)

Pagatavošana:

  1. Uzkarsē pannā sviestu un apcep sasmalcinātu sīpolu un ķiploku, līdz tie kļūst zeltaini.
  2. Pievieno ķirbja biezeni un pienu, samaisa, lai veidotos viendabīga masa. Pievieno sieru, maisot, līdz tas izkūst. Pagaršo ar sāli, pipariem un muskatriekstu.
  3. Atsevišķi apcep bekona šķēlītes, līdz tās kļūst kraukšķīgas, un sagriež gabaliņos.
  4. Uzvāra makaronus pēc norādījumiem uz iepakojuma, notecina ūdeni.
  5. Samaisa makaronus ar ķirbju–siera mērci un pievieno kraukšķīgo bekonu.

Ēdienu var baudīt uzreiz – siltu un krēmīgu, vai arī pārkaisīt ar vēl nedaudz siera un gratinēt cepeškrāsnī līdz zeltainai garoziņai.

Lasi arī!

Kabaču-burkānu plācenīši ar diļļu mērci – rudens garša uz šķīvja

Toskānas vistas pasta ar krēmīgu sieru un saulē kaltētiem tomātiem

majasrecipes  /Instagram

majasrecipes /Instagram

Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Similar news

Loading...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas