
jushkapadrushka/Instagram
Ja jums garšo kartupeļi ar siļķi un biezpienu, noteikti izmēģiniet šos groziņus!
Sastāvdaļas:
- 3-4 kartupeļi
- 1 ola
- 3 ēdamkarotes miltu
- Sāls (pēc garšas)
- Malti melnie pipari (pēc garšas)
- Zaļumi (pēc izvēles, smalki sagriezti)
- Paipalu olas
- Pētersīļi (dekorēšanai)
- Marinēta siļķe (sagriezta gabaliņos)
- Krējums
Pagatavošana:
- Nomizojiet kartupeļus un sarīvējiet tos uz smalkās rīves.
- Ievietojiet sarīvētos kartupeļus tīrā virtuves dvielītī vai marlē un izspiediet lieko šķidrumu.
- Bļodā sajauciet izspiestos kartupeļus ar olu, miltiem, sāli un pipariem. Ja vēlaties, pievienojiet smalki sagrieztus zaļumus.
- Ņemiet kēksu veidnes (ieteicams nelielas) un ar sagatavoto kartupeļu masu izklājiet tās, veidojot groziņus.
- Sakarsējiet cepeškrāsni līdz 190 grādiem.
- Cepiet kartupeļu groziņus aptuveni 20 minūtes, līdz tie kļūst zeltaini brūni.
- Kamēr groziņi cepjas, atsevišķā bļodā sajauciet biezpienu ar smalki sagrieztiem zaļumiem, krējumu un sāli un pipariem pēc garšas.
- Kad kartupeļu groziņi ir gatavi, izņemiet tos no cepeškrāsns un ļaujiet tiem pilnībā atdzist.
- Atdzisušos groziņus piepildiet ar sagatavoto biezpiena masu.
- Katram groziņam virsū lieciet marinētas siļķes gabaliņu, pārgrieztu vārītu paipalu olu un dekorējiet ar pētersīļu lapiņu.
Pasniedziet kā uzkodu Lieldienu galdam!
Lasi arī!
Olu receptes Lieldienām – ātri un vienkārši
Lieldienas bez liekiem tēriņiem! Pieci padomi svētku svinēšanai

jushkapadrushka/Instagram
Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas