You are using an old version of browser and some interface won't work. We recommend you to update your browser!

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Viegli grezns un pavasarīgi zaļš: lakšu sviests Madaras Biedriņas gaumē

Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Kad daba mostas un pavasaris ielūkojas katrā virtuvē, ir īstais brīdis izmēģināt ko svaigu, sezonālu un vienlaikus vienkāršu. Veselīga dzīvesveida piekritēja Madara Biedriņa savā Instagram dalījusies ar savu iecienīto lakšu sviesta recepti, kas ir ne tikai aromātiska, bet arī pārsteidzoši eleganta. Perfekts sabiedrotais rīta grauzdiņam, svaigai maizei vai kā akcentējoša piedeva pavasara ēdieniem.

Nepieciešams:

  • Sviests;
  • Sāls;
  • Lakši.

Pagatavošana.

Divas sviesta paciņas izskausē katliņā uz lēnas uguns, kamēr atdalās putas un sviests apakšā paliek zeltainā krāsā. Process uz lēnas uguns būs apmēram 1h. Esiet pacietīgi.

Putas noņem, vai vienkārši izkāš caur sietu.

Sviestu ielej blenderī kopā ar buntīti lakšu. (Bez kātiem)

Sablendē līdz pilnīgi viendabīgai masai.

Lielākā bļodā ielej aukstu ūdeni ar ledu. Mazākā bļodā ielej šķidro sviesta masu. Pagaida pāris minūtes līdz sviests sāk sacietēt.

Ledus peldē ar blenderi sāk putot sviestu līdz tas kļuvis auksts un uzputojies.

Pievieno sāli un liek noslēgtā trauciņā.

Gatavo sviestu var uzglabāt ledusskapī līdz divām nedēļām.


Lasi arī:

Recepte: Pesto latviešu stilā, ar pienenēm un skābenēm

Vai zināji, ka meža ķiploku jeb laksi vākt ir aizliegts?

Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Similar news

Loading...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas