Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Ar ko atšķiras brūnās vistu olas no baltajām?

Cilvēki mēdz teikt, ka brūnās olas esot garšīgākas un veselīgākas par baltajām. Bet vai tā tiešām ir taisnība?

Kuras ir labākas – brūnās vai baltās olas?

Īsāk sakot, vienīgā lielā atšķirība starp baltajām un brūnajām olām ir krāsa. Baltās olas ražo vista ar baltām spalvām, bet brūnās olas - ar sarkanbrūnām spalvām. Ir arī vistu šķirne, kas dēj zilas olas.

Balto un brūno olu uzturvērtības ziņā nav būtiskas atšķirības. Ja vistas ēd labu barību, to olām ir tāda pati vērtība. Čaumalas krāsa neko nevar pateikt par garšu vai gatavošanas veidu.

Brūnās olas parasti ir lielākas un vistas sver vairāk nekā tās, kas dēj baltās olas.

Kāpēc brūnajām olām ir biezāka čaumala?

Dažreiz cilvēki domā, ka brūnām olām ir biezāka čaumala vai to dzeltenumi atšķiras pēc krāsas. Bet patiesībā šīs lietas ir atkarīgas no vistas vecuma un uztura. Jaunas vistas dēj olas ar biezākām čaumalām, bet vecākas - ar plānākām. Tas attiecas gan uz baltajām, gan brūnajām olām.

Runājot par olām, vai zināji, ka cālīšus var izperēt ne vien vistas un inkubators, bet arī cilvēks? Noskaties zemāk video!

Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Tev varētu patikt

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas