Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Biguzis jeb maizes zupa: latviskā deserta recepte

Maizes zupa (ekrānšāviņš)

Maizes zupa (ekrānšāviņš)

Jau izsenis latvieši ir pazīstami kā maizes ēdāju tauta, kurai pie sirds iet gan rudzu maize, gan tās izstrādājumi. Mēs pat varam no maizes pagatavot lieliskus un ļoti gardus desertus! Viens no tiem ir biguzis jeb maizes zupa. Lūk, tās recepte!

Nepieciešamās sastāvdaļas:

  • 100 g rudzu maizes;
  • 40 g dzērveņu vai brūkleņu;
  • 60 g medus;
  • 50 g putukrējuma;
  • 10 g cukura;
  • Nedaudz ūdens.

Biguža jeb maizes zupas recepte:

  1. Sadrupini vai sarīvē rudzu maizi;
  2. No ogām izspied sulu un atšķaidi ar uzvārītu, atdzesētu ūdeni proporcijās 1:1;
  3. Ūdenim pievieno medu un pārlej pāri maizei, atstāj uz stundu ievilkties;
  4. Saldajam krējumam pievieno cukuru un kārtīgi saputo;
  5. Putukrējumu liec uz gatavās maizes zupas. Vēl labākai garšai pa virsu uzber klāt vēl kādu ogu.

Šeit arī citi deserti izcilam maltītes noslēgumam:

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...