Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Deserta recepte: Peldošās salas

Peldošās salas, "Vakariņš ar savējiem"

Peldošās salas, "Vakariņš ar savējiem"

Kad kārojas garšīgu desertu, pagatavo peldošās salas no "Vakariņš ar savējiem". Palutini arī savus mājiniekus, zemāk norādītās sastāvdaļas domātas apmēram 5 porcijām.

Nepieciešams:

  • Piens, 2l
  • Olas, 10gb
  • Ceukurs, 10 ēd.k. ar kaudzi
  • Vaniļas cukurs, 2 paciņas

Pagatavošana:

Atdala olu dzeltenumu no baltuma. Dzeltenumam pievieno cukuru un vaniļas cukuru, kārtīgi saputo ar mikseri. Katlā ielej 1 litru piena, uz llēnas uguns uzkrasē līdz parādās mazi burbulīši. Nepieciešams nemitīgi maisīt, lai nepiedeg. Daļu piena, maisot pievieno pie saputotā olas dzeltenuma, un to, turpinot maisot pielej atpakaļ pie atlikušā piena katlā. Visu uzkarsē uz lēnas uguns, visu laiku maisot, kamēr nedaudz sabiezē. Nedrīkst pārkarsēt, citādi olu saraus kunkuļos! Tādēļ labāk, ja nav gatavots šis deserts, mērci labāk karsēt ūdens peldē.

Pagatavo salas:

Kārtīgi uzputo olu baltumu, tā, lai, apgāžot trauku slīpi, tas nekristu laukā. katlā ielej litru piena, karsē visu laiku maisot. Kad piens uzvārās, liek olu baltumu ar karoti pienā, tā, lai visas piciņas ir virspuēs. Ļauļ, lai pavārās, tad lēnām ar putu karoti piciņas apgriež uz otru pusi, ļauj pavārīties un uzmanīgi izņem no katla.Galvenais, lai visā procesā piens nepiedeg pie katla dibena.

Gatavās piciņas kārto mērcē un bauda desertu!

Pagatavo arī:


Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...