Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Gaspačo – ātrā spāņu aukstā zupa pikantai vasarai

Gaspačo. Attēls: Pixabay

Gaspačo. Attēls: Pixabay

Vasaras ir īstais laiks, kad nestāvēt pie plīts, bet atveldzēties ar kaut ko vēsu, bet tajā pat laikā arī barojošu, veselīgu un uzturvielām bagātu. Mēs visi lieliski zinām klasisko auksto biešu zupu, bet ar kādām aukstajām zupām vēl iespējams pārsteigt sevi un savu ģimeni?

Kā pagatavot gaspačo?

Zemāk video redzams, kā pie Džeimija Olivera viesojas īsts spāņu šefpavārs, lai parādītu, kā pagatavot tradicionālo spāņu auksto tomātu zupu – gaspačo.

Tev vajadzēs:

  • zaļo un sarkano papriku
  • sīpolu
  • ķiploka daiviņu vai divas
  • vairākus gatavus tomātus
  • vienu garo gurķi
  • šķēli vai divas apkaltušas gaišas maizes
  • glāzi ūdens
  • šķipsnu sāls, piparu, nedaudz malta vai saberzta kumīna vai citu garšvielu pēc ieskatiem
  • mazu šļuciņu iecienītākā etiķa
  • kārtīgu šļuku labas olīveļļas
  • dažus ledus gabaliņus

To visu sagriež lielos gabalos un samet blenderī un samaļ sev vēlamajā konsistencē un tekstūrā. Pasniedz bļodiņās ar smalki sagriezta gurķa, tomātu un paprikas gabaliņiem un nedaudz eļļas, kā arī grauzdiņiem un svaigi ceptu maizi!

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...