Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Hinkaļi, Dolma un citi gruzīnu virtuves ēdieni, kas noteikti jānobauda

Pixabay.com

Pixabay.com

Gruzīnu virtuve ir garšas un aromātiem bagāta, tās ēdieniem ļaujot cilvēku aizvest uz fantastisku skatu kalnu ielejām un siltiem gastronomijas vakariem, baudot vīnu un labu kompāniju. Ilgojoties pēc šādiem vakariem skaistajā Gruzijā, sākām meklēt, vai tepat Rīgā būtu iespējams pasūtīt ēdienu mājās ar līdzvērtīgu ēdienu garšu – bagātīgu, aromātisku un piesātinātu. Mums laimējās, uzgājām mazu restorānu Dreiliņos "Talifa plus", kas piedāvā pievest labākos gruzīnu virtuves meistardarbus pie pašām mājas durvīm. Ja arī Tev kārojas šīs lieliskās garšas, lūk, ko mēs iesakām Tev noteikti nobaudīt.

Garšas piesātinātie Hinkaļi

Hinkaļi ir lieli, sātīgi un aromātiski mīklas sainīši, kas pildīti ar jēru, liellopu vai cūkgaļu un zaļumiem. Pēc izskata tie ir līdzīgi mums zināmajiem pelmeņiem, bet, īpašo garšvielu un to pagatavošanas tehnikas dēļ to garša ir ļoti bagātīga. Sākumā no hinkaļi sainīša ir jāizsūc tajā esošā sula un tikai pēc tam jāēd pārējais. Gruzīni šo ēdienu bauda ar rokām, tāpēc iesakām tāpat rīkoties arī Tev.

Dolma jeb vīnogu lapu tīstoklīši ar sulīgu pildījumu

Vīnogu lapu tīstoklīši ar fantastiski sulīgu maltās gaļas pildījumu jeb dolmas gruzīnu izpildījumā ir noteikti jānobauda. Vīnogu lapas šim ēdienam piešķir patīkamu skābenumu, bet garšas buķeti piesātina lēni gatavotā maltā gaļa, kas pildīta to iekšpusē kopā ar rīsiem un aromātiskiem zaļumiem. Noteikti pievērs uzmanību tā smaržai: tā ir vienreizēja un atsauc atmiņā brīvdienas Gruzijā vasarā.

Smeķīgais, mutē kūstošais Čanahi

Čanahi ir jēra gaļas un dārzeņu sautējums podiņā. Ilgais gatavošanas process jēra gaļu padara ļoti maigu un sulīgu, un tajā esošie dārzeņi sautēšanas procesā kļūst garšas piesātināti. Šī ir droša izvēle, ja vēlies nobaudīt kādu Gruzijas ēdienu, bet neesi gatavs pārlieku eksperimentēt. Pēc tā nobaudīšanas, Tu noteikti gribēsi pagaršot vēl kādu. Garantējam!

Sildošā Harčo zupa

Harčo ir tumīga zupa ar rīsiem, dārzeņiem un liellopa gaļu. Tai ir izteikta garša, ko veido dažādi garšaugi un garšvielas. Daži pat teiktu, ka tā ir asa, tāpēc ir lielisks variants aukstākam laikam, kad gribas ko sātīgu un sildošu. Harčo ir īsts gruzīnu virtuves šedevs - aromātisks buljons, tomātu radīts skābenums, mutē kūstoša gaļa un šķipsniņa riekstu, kas visas garšas sajauc kopā, radot ko patiesi neizsakāmi gardu un unikālu.

Mcvadi jeb īsts gruzīnu šašliks

Gruzīniem – Mcvadi, mums – šašliks. Viens no senākajiem kaukāziešu ēdieniem, kas svētku laikā atrodams ikvienas ģimenes galdā, tagad pieejams arī pie mums, tepat Rīgā. No mums ierastās šašlika versijas tas atšķiras ar to, ka gruzīnu šašliku gatavo tikai no svaigas gaļas, pirms tam to nemarinējot, un to cep uz vīnogulāju zaru oglēm, nepārtraukti maisot. Šašlika sezona ir sākusies, tāpēc noteikti nobaudi arī gruzīnu šašlika versiju. Tu nebūsi vīlies.

Tradicionālā vērtība – lavašs

Pasūtot jebkuru gruzīnu virtuves ēdienu, atceries klāt paņemt lavašu. Šī neraudzētā kviešu maize iet kopā ar jebkuru ēdienu un lieliski garšo arī kā uzkoda, īpaši, ja izvēlēsies klāt kādu mērci – sacebeli, adžiku vai tkemali.

Lai Tev garšīgs šis vakars!

Pixabay.com

Pixabay.com

Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Tev varētu patikt

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas