Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Rapšu eļļa - kas par to jāzina pirms cepšanas

Rapšu eļļa, Image by HomeMaker from Pixabay

Rapšu eļļa, Image by HomeMaker from Pixabay

Tradicionālā rapšu eļļa, kas agrāk tika audzēta galvenokārt rūpnieciskiem mērķiem, galu galā tiek lietota arī pārtikā. Rapšu eļļu daudzi uzskata līdzīgu olīveļļai, it īpaši, ja runa ir par tās priekšrocībām, kas saistītas ar sirds veselību. Pirms to izmanto cepšanai, uzzini vairāk par rapšu eļļas ieguvumu veselībai.

Rapšu eļļas priekšrocības

Tā veicina sirds veselību ar omega-3 taukskābēm.

Auksti spiestas rapšu eļļas ir vērtīgs omega-3 neaizstājamo taukskābju avots, ko var pārveidot par sirdij un smadzenēm draudzīgām taukskābēm. Sievietēm reproduktīvā vecumā ir ārkārtīgi svarīgi palielināt vērtīgo taukskābju patēriņu, īpaši izmantojot rapšu eļļu un valriekstus.

Tā var palīdzēt kognitīvajā attīstībā.

Omega-3 taukskābju iekļaušana diētā palielina koncentrāciju gan asinīs, gan taukaudos, gan mātes pienā. Papildus sirds un asinsvadu slimību profilaksei visu vecumu sievietēm, omega-3 patēriņa priekšrocības ietver smadzeņu un kognitīvo attīstību zīdaiņiem.

Rapšu eļļa satur omega-6 taukskābes veselīgai augšanai un attīstībai.

Rapšu eļļa satur arī omega-6 taukskābes, kas palīdz smadzeņu darbībai un attīstībai, kā arī ādas, matu un kaulu augšanai. Tas var arī palīdzēt uzturēt reproduktīvo sistēmu un regulēt vielmaiņu.

Rapšu eļļa satur galvenos vitamīnus.

Rapšu eļļa nodrošina arī E vitamīna, antioksidanta, kas saistīts ar uzlabotu acu veselību un tādu slimību kā Alcheimera slimība, profilaksi, kā arī K vitamīnu, kas veicina kaulu blīvumu un palīdz uzturēt veselīgu asins recēšanu.

Lasi arī:

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...