Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Recepte: cepti ziedkāposti

Ziedkāposts, Photo by Alesia Kozik from Pexels

Ziedkāposts, Photo by Alesia Kozik from Pexels

Cepts, ārpusē kraukšķīgs, bet iekšpusē mīksts un sulīgs ziedkāposts noteikti būs Tavas maltītes vakara nagla! Šo ēdīs pat tie, kas dārzeņus parasti neēd.

Nepieciešams:

  • 1 ziedkāposti
  • 1/2 tējkarotes sāls.
  • Parmezāns 100 gr.
  • Rīvmaizes 150 gr.
  • 2 ķiploka daiviņas
  • Olīveļļa 4 ēd.k.
  • 3 olas
  • Milti 100gr.

Mērcei:

  • Pētersīļi
  • Skābais krējums 80 gr.
  • Majonēze 60 gr.
  • 2 ķiploka daiviņas.
  • Sāls pēc garšas

Maizītēm:

  • Iecienītākā maize, vairākas šķēles
  • Sāls.
  • Kūpināta paprika.
  • Olīvju eļļa. Parmezāns.

Pagatavošana:

Ziedkāpostu sadala mazākos gabalos, noskalp un liek vārīties katlā tā, lai pārliets ūdens. Pievieno pustējkaroti sāli. Vāra 5 minūtes un pēc tam nokāš. Uz smalkas rīves sarīvē Parmezāna sieru. Bļodā ieber rīvmaizi, iespiež ķiploka daiviņas. Pieber sāli, piparus un itāļu garšvielas (baziliks, timiāns u.c. pēc vēlēšanās), pielej 4 ēd.k. olīveļļu un ieber 2.3 no sarīvētā siera. Visu labi samaisa.

Atsevišķā bļodā sakuļ 3 olas un šķīvī ieber miltus. Ziedkāpostus apviļā miltos, olā, pēc tam iepriekš gatavotajā siera maisījumā. Kārto uz cepešpannas, cep 25 minūtes 180C temperatūrā.

Gatavo mērci: Pētersīļus sagriež mazos gabaliņos, pievieno krējumu, majonēzi, iespiež ķiploku, pievieno sāli un sajauc. Ziedkāpostus atdzesē, mērcē mērcītē un ēd. Labu apetīti!

Vai aizmirsi, ka tev vēl palika dažas sastāvdaļas? Lūk kam! Paņem savu iecienīto maizi, uzkaisi uz tās sāli, paprikas pulveri, nedaudz apslacini ar olīveļļu un uzber pāri palikušo parmezānu. Cep cepeškrāsnī 10 minūtes 180C karstumā.

Pagatavo arī:

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...