Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Recepte: ķiploku grauzdiņi

Ķiploku grauzdiņi, ekrānuzņēmums

Ķiploku grauzdiņi, ekrānuzņēmums

Kas var būt labāka uzkoda pie alus vai kvasa, ja ne ķiploku grauzdiņi! Tie ir pagatavojami superviegli un ātri, un izmaksas arī ir ļoti lētas. Lūk, recepte!

Nepieciešams:

  • Ķiploks
  • Rupjmaize (ķieģelītis vai cita rupjmaize. Var izmantot saldskābmaizi)
  • Eļļa

Pagatavošana:

Maizi sagriež gabaliņos vai šķēlītēs – kādus nu grauzdiņus gribēsies. Ja ir friteris vāra eļļā 5 minūtes. To var darīt arī katlā vai vienkārši apcepot maizītes uz pannas. Pēc tam to pārliek sietā, lai notekas liekā eļļa, pārkaisa ar sāli, pievieno sasmalcinātus vai caur ķiploku spiedi izspiestus ķiplokus un kārtīgi samaisa.

Vēl grauzdiņus var grauzdēt cepeškrāsnī, aptuveni 180C 5 – 10 minūtes, sekojot līdzi to gatavībai.

Ja grauzdiņi tiek gatavoti kā maizes sķēles, tad ķiploku izspiešanas vietā, to var maizītēs ierīvēt, noberžot grauzdiņu ar ķiploku, Tad ķiploku garša būs intensīvāka.

Lasi arī:

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...