Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Recepte: Ķirbja – citrona pīrāgs

Ķirbja - citrona pīrāgs, ekrānuzņēmums

Ķirbja - citrona pīrāgs, ekrānuzņēmums

Pirmie šī gada audzētie ķirbji jaut tiek baudīti. Šī lielā superoga ir gatavojama pilnīgi visos veidos – ēdama gan svaiga, gan cepta, gan vārīta un sautēta. No ķirbja var pagatavot arī lielisku pīrāgu, kas priecēs gan mājiniekus, gan viesus.

Nepieciešams:

  • Ķirbis, 300 g
  • Kefīrs, 250 ml
  • Cukurs, 300 g
  • Manna, 270 g
  • Cepamais pulveris, 2 tējk.
  • Citrons, 1 gb
  • Sviests
  • Ūdens, 120ml
  • Kokosrieksta skaidiņas

Pagatavošana:

Ķirbi sarīvē, pielej kefīru un pievieno 100g cukuru, mannu, cepamo pulveri, pierīvē viena citrona miziņu un visu samaisa viendabīgā masā. Ar sviestu iesmērē cepamo formu, Ielej un izlīdzina ķirbja masu un liek cepties iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180C 40 – 45 minūtes.

No citrona izspiež sulu. Katlā ieber 200 g cukuru un pielej ūdeni, kā arī citrona sulu. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un vāra 3 minūtes. Pēc tam ar šo citrona sīrupu pārlej izcepto ķirbja pīrāgu. Pārber ar kokosriekstu skaidiņām un gatavs!

Pagatavo arī:

Ķirbja - citrona pīrāgs, ekrānuzņēmums

Ķirbja - citrona pīrāgs, ekrānuzņēmums

Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Tev varētu patikt

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas