Mājas sviests, Photo by Karolina Grabowska from Pexels
Vai esi, putojot saldo krējumu, nedaudz pāršāvusi pār strīpu un saputojusi to tik ļoti, ka tas sāk iet kunkuļos? Šādā veidā mājās vari pagatavot pašu gardāka un svaigāko sviestu! Un tam ir nepieciešama vien 1 sastāvdaļa – saldais krējums!
Puto saldo krējumu līdz tas saiet kunkuļos un no masas sāk atdalīties šķidrums. Nokās to un sviesta masu izskalo ūdenī. Pēc tam izspied no tā lieko šķidrumu, izveido formu un tas ir gatavs lietošanai!
Vai zināji, ka mājās gatavotam sviestam ir neierobežoti veidi, kā to papildināt ar garšām? Pievieno ķiploku, zaļumus, Himalaju sāli un citas garšvielas pēc vēlmes, un Tu piešķirsi sviestam pavisam jaunas garšas nianses, par kurām veikalos mums nereti sanāk krietni pārmaksāt!
Lasi arī:
- Ķiploku pasta - viegla un veselīga recepte
- Ātrā un vienkāršā pīrāgu mīkla
- Video receptes brokastīm: 5 dažādas omletes
- Klasiskie sviesta cepumi
Mājas sviests, Photo by Karolina Grabowska from Pexels