Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Recepte: Melleņu kūka ar saldo krējumu

Melleņu kūka ar saldo krējumu, ekrānuzņēmums

Melleņu kūka ar saldo krējumu, ekrānuzņēmums

Melleņu sezonā noteikti jānogaršo šīs lieliskās ogas ne tikai svaigā veidā. Pagatavo šo vienkāršo un ātro melleņu kūku un baudi pie tējas vienkārši tāpat vai pārsteidz draugus svētkos! Un zini, kas ir labākais šajā receptē? Mellenes vari aizvietot arī ar avenēm vai jebkurām citām ogām!

Nepieciešams:

  • Selgas cepumi, 180 g
  • Sviests, 70 g
  • Skābais krējums, 400 g
  • 2 olas
  • Cukurs, 3 ēd. k.
  • Vaniļas cukurs, 20 g
  • Kartupeļu ciete, 2, 5 ēd. k.
  • Mellenes, 300 g

Pagatavošana:

Sadrupina cepumus un samaisa tos ar mīkstu vai kausētu sviestu. Ar sviestu iesmērē arī cepamo kūkas formu un iekārto tajā cepumu – sviesta maisījumu, blīvi saspiež.

Krējumam pievieno olas, cukurum vaniļas cukuru, 2 ēdamkarotes kartupeļu cieti, visu kārtīgi samaisa.

Nomazgātas un nosusinātas mellenes apber ar ½ ēd.k. kartupeļu cietes un samaisa, izkārto uz cepumu masas, pāri pārlej krējuma maisījumu. Kūku cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī, 180C temperatūrā 25 – 30 min.

Kūku ēd atdzesētu! Var dekorēt ar dažādām ogām un piparmētru lapām. Lai labi garšo!

Lasi arī:

Melleņu kūka ar saldo krējumu, ekrānuzņēmums

Melleņu kūka ar saldo krējumu, ekrānuzņēmums

Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Tev varētu patikt

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas