Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Recepte: Rukolas salāti ar ceptiem bumbieriem no “Vakariņš ar savējiem”

Rukolas salāti ar ceptiem bumbieriem, ko gatavoja raidījumā “Vakariņš ar savējiem”, ir nepārspējami! Pagatavo arī Tu! Saglabā recepti un noskaties zemāk video, kā šos salātus pagatavot!

Nepieciešams:

  • 1 iepakojums rukolas, spinātu vai citu salātlapu, apmēram 100 - 120g
  • 1 iepakojums zaļo dīgstu
  • 2 gatavi avokado
  • 2 nelieli bumbieri
  • 50g Prošuto šķiņķis
  • Sviesta piciņa
  • Zilais siers
  • Extra Virgin olīveļļa, 6 – 8 ēd.k.
  • Sarkanvīns vai balzāmetiķis vai citrona sula, 2 ēd.k.
  • Medus, 1 tējk.
  • Ķiploks, 1 daiviņa,
  • Dižonas vai graudu sinepes, 1 – 2 tējk.
  • Sāls, pipari pēc garšas

Pagatavošana:

Bumbierus nomazgā un nosusina, pārgriež uz pusēm, izgriež serdi un sagriež garenās šķēlītēs. Pannā izkausē sviesta piciņu, tajā apcep bumbieru šķēles no abām pusēm, pārber ar sāli un pipariem, atdzesē. Avokado sagriež daiviņās.

Bļodā kārto rukolu vai salātu lapas un dīgstus, pāri kārto avokado daiviņas. Virsū liek atdzisušas, saceptās bumbiera šķēles un plēstu prošuto šķiņķi.

Nelielā bļodiņā ieber sāli, pievieno etiķi vai citrona sulu, iemaisa tajā medu, iemaisa arī sinepes un iespiež ķiploku. Pēc tam, mazā strūkliņā, nemitīgi kuļot, pakāpeniski pievieno olīveļļu, pēc garšas arī piparus. Mērcīti pirms pasniegšanas pārlej salātiem vai atsevišķām porcijām.

Citas lieliskas receptes:

Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Tev varētu patikt

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas