Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Recepte: Skābeņu pesto

Vasaras aktuālākais zaļums – skābenes ir ne tikai gatavojamas skābeņu zupā. No tā var pagatavot arī pesto, kas izcili garšo kopā ar makaroniem, sutinātu gaļu, zupās, sautējumos un ir smērējams uz maizītēm.

Nepieciešams:

  • Skābenes, 400g
  • Ciedru rieksti, 200g
  • Parmazāna siers, 300 g
  • Ķiploks, 1 daiviņa
  • Sāls, 1 tējk.
  • Olīveļļa, 4 ēd.k.

Pagatavošana:

Skābenes noskalo, nosusina, nomizo ķiploku. Ciedru riekstus apgrauzdē pannā. Sieru sagriež mazākos gabalos. Skābenes smalki sablendē, pēc tam pievieno arī pārējās sastāvdaļas un vēlreiz sablendē līdz krēmveidīgai vēlamai konsistencei. Pēc vēlēšanās var pievienot arī nedaudz pētersīli un citas garšvielas. Noskaties video vizuālai pamācībai, tas gan ir vācu valodā, tomēr uzreiz redzams, cik viegli pagatavojams ir skābeņu pesto.

Lasi arī:

  • Aukstā zupa ar skābenēm: recepte
  • Recepte: Latviskā skābeņu zupa ar žāvētām ribiņām
  • Sagatavo skābenes ziemai!
  • Vitamīnu lādiņš uz pusdienu šķīvja– kuras nezāles ir ēdamas un kā tās pareizi pagatavot?

Pesto, Image by RitaE from Pixabay

Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Tev varētu patikt

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas