
salsunpipari/Instagram
Kad ārā valda īsts ziemas drēgnums, ēdienkartē gribas ko sātīgu, aromātisku un mierinošu. Tieši tādi ir karamelizētie ziemas riekstiņi – kraukšķīgi, saldeni, ar sildošu garšvielu buķeti, kas rada īstu svētku sajūtu. Tie ir lieliski gan kā našķis pie tējas, gan kā mājās gatavota Ziemassvētku dāvana, kas vienmēr tiek novērtēta.
Šī recepte nāk no Instagram konta "Sāls un pipari", kurā regulāri tiek dalīts iedvesmojošs saturs gardēžiem.
Sastāvdaļas:
- 450 g (3 krūzes) rieksti – vislabāk mandeles
- 1 lielas olas baltums (30 g)
- 1 ēd.k. ūdens
- 2 tējk. vaniļas ekstrakts
- 100 g (1/2 krūze) baltais cukurs
- 55 g (1/4 krūze) brūnais cukurs
- 1 tējk. sāls
- 1 tējk. kanēlis
- 1/4 tējk. muskatrieksts
- 1/2 tējk. maltas krustnagliņas
Pagatavošana:
- Sakuļ putās olu baltumu ar ūdeni un vaniļas ekstraktu, līdz masa kļūst stingra un viegla.
- Pievieno riekstus – recepte vislabāk izdodas ar mandelēm, bet der jebkuri mīļākie rieksti.
- Atsevišķā bļodā sajauc abus cukurus, sāli un visas aromātiskās ziemas garšvielas – kanēli, muskatriekstu un krustnagliņas.
- Pievieno šo maisījumu riekstiem un visu kārtīgi samaisa, lai katrs rieksts būtu apviļāts cukura-garšvielu kārtā.
- Riekstus izklāj eļļotā cepamtraukā (nevis uz cepamā papīra – tas var pielipt).
- Cep 170°C temperatūrā apmēram 20 minūtes, ik pa laikam apmaisot.
- Pēc cepšanas ļauj nedaudz atdzist, tad uzmanīgi atdala riekstus citu no cita.
- Kad atdzisuši – ziemas riekstiņi ir gatavi! Aromātiski, kraukšķīgi un tik kārdinoši, ka pazūd ātrāk, nekā pagatavoti.
Lieliski garšo pie tējas.
Lasi arī!

salsunpipari/Instagram
Šī raksta tēmas
