Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Recepte ķirbju mīļiem – kraukšķīgi cepumi

Foto: RimiLatvija/ X

Foto: RimiLatvija/ X

Kad mājās uzradies lieks ķirbis un biezzupu vairs negribas, laiks pagatavot gardus cepumus. To maigā garša patīkami sajauksies ar sēkliņu tekstūru un sniegs lielisku rezultātu.

Nepieciešams:

  • Brūnais cukurs 65 g;
  • Mīksts sviests 100 g;
  • Baltais cukurs 65 g;
  • Kviešu milti 70 g;
  • Ķirbju milti 50 g;
  • Ola 1 gab.;
  • Kanēlis 0.5 tējk.;
  • Vaniļas cukurs 0.5 tējk.;
  • Pilngraudu auzu pārslas 50 g;
  • Žāvētas dzērvenes 50 g;
  • Izkausēts sviests 120 g;
  • Soda 0.5 tējk.;
  • Ķirbju biezenis 100 g;
  • Ķirbju sēklas 50 g.

Pagatavošana:

Vispirms pagatavo biezeni.

Zupām piemērotu ķirbi nomizo, sasmalcini un cep cepeškrāsnī, pārklātu ar foliju, kamēr tas mīksts.

Kad gatavs, sablendē viendabīgā bieza krējuma konsistencē, ja neizdodas, var piejaukt nedaudz ūdens.

Tad gatavo mīklu: sakul sviestu ar abu veidu cukuru, pievieno olu, kanēli, vaniļas cukuru, pakāpeniski arī abu veidu miltus, kas sajaukti ar sodu, un auzu pārslas.

Beigās pievieno ķirbju biezeni un ķirbju sēklas.

Samīci, ietin pārtikas plēvē un liec ledusskapī uz pusstundiņu.

Veido aplīšus ap 5 cm diametrā un cep iepriekš sakarsētā krāsnī 175 grādos aptuveni 15–20 min.

Izmēģini arī:

Rudens klasika – marinēts ķirbis

VIDEO: Ķirbju vafeles – veselīga uzkoda visai ģimenei

Foto: RimiLatvija/ X

Foto: RimiLatvija/ X

Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Tev varētu patikt

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas