
madara.meiere /Instagram
Kāds sociālajos tīklos popularitāti ieguvis ābolu–biezpiena pīrāgs pierāda, ka deserts var būt gan garšīgs, gan veselīgs – bez pievienota cukura, bez glutēna un vienlaikus bagāts ar vitamīniem. Pīrāgs ir pārsteidzoši sulīgs, aromātisks un lieliski piemērots gan ikdienas skrējienam, gan svētdienas pēcpusdienai.
Lūk, vienkārša, bet ļoti iedvesmojoša recepte, ar kuru savā "Instagram" kontā padalījusies fitnesa un uztura trenere Madara Meiere.
Sastāvdaļas:
Mīklai:
- 80 g sviesta
- 10 ēd. k. bezglutēna miltu
- 1 ēd. k. kļavu sīrupa
- 1 ola
- 2 tējk. piparkūku garšvielas (pēc izvēles)
Pildījumam:
- 100 g vājpiena biezpiena
- 1 banāns
- 2 olas
- 200 g dzērveņu
- 3 āboli
- 1 ēd. k. kanēļa vai piparkūku garšvielas
- 1 ēd. k. kļavu sīrupa
- 2 ēd. k. miltu
Pagatavošana:
- Sviestu sagriež gabaliņos, pievieno miltus, kļavu sīrupu un garšvielas. Samīca kopā, pievieno olu un izveido viendabīgu masu. Mīklu savij bumbā un liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
- Ābolus ar dzērvenēm uzvāra, nolej ūdeni un sablenderē viendabīgā masā.
- Biezpienu saberž, pievieno banānu, samaisa ar ābolu–dzērveņu masu, kļavu sīrupu un olām. Iemaisa miltus.
- Atdzesēto mīklu izrullē kūkas formā, malas nedaudz paceļ uz augšu. Pamatni sadursta ar dakšiņu un cep 15 minūtes 180 °C.
- Tad formā lej pildījumu, virsū kārto ābolu šķēlītes, pārslaka kļavu sīrupu un uzkaisa garšvielas.
- Cep vēl 25 minūtes 180 °C. Pirms pasniegšanas atdzesē.
Lasi arī!
Aromātisks burkānu–riekstu sīrups – ideāls kafijai, desertiem un pankūkām
Ideja ātrām brokastīm – zeltaini franču tosti ar sieru
Smiltsērkšķu tiramisu –latviska, atsvaidzinoša deserta versija

madara.meiere /Instagram
