Pacel savas brokastis jaunā līmenī ar šo Mārtiņa Sirmā meistardarbu – viegli apcepta maizīte, kūpināta forele vai lasis, perfekti plaucēta ola, karalisks kaviāra pieskāriens un maiga, no nulles gatavota Holandes mērce ar dillēm. Elegants, ātrs un neticami gards rīta baudījums!
Nepieciešams (visu nepieciešamo atradīsi veikalā RIMI):
- Olas;
- Kūpināts lasis vai forele;
- Maizīte;
- Dilles;
- Cukurs;
- Lauru lapas;
- Pipari;
- Sāls;
- Kaviārs.
Pagatavošana:
Vispirms pagatavo Holandes mērci:
- Katliņā ar ūdeni ielej nedaudz etiķi un drusku pavāra, pievieno nedaudz cukuru, lauru lapas, diļļu kātus, piparus.
- Šķidrumu nokāš.
- Šķidrumu lej lielā bļodā un karsē ūdens peldē, pievieno olu dzeltenumus un mazliet sāli – visu nepārtraukti maisa. Pievieno izkausētu sviestu un svaigas dilles.
Pagatavo plaucēto olu:
- Katliņā ar ūdeni pievieno nedaudz etiķi, uzvāri.
- Ar karoti apmaisi ūdeni tā, lai tas veido virpuli un ielaid ūdenī jēlu olu, ļauj pavisam nedaudz apvārīties un gatavs!
Uz pannas apcep maizīti un visu liek kopā!
Uz maizītes liek kūpināto zivi, uzliek plaucēto olu, kaviāru, pārlej ar Holandes mērci un gatavs!
Izmēģini arī šīs Dr. Sirmā receptes:
Ideja ātrām brokastīm – zeltaini franču tosti ar sieru
Suši burgers – recepte, par kuru pārsteigts ir pat Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā ašā recepte – zeltaini kabaču kraukšķīši nieka 10 minūtēs

Foto: Margarita Gudže
