
edamskaisti/Instagram
Rudens ienāk ar krāšņām krāsām un sulīgu augļu bagātību – šis ir īstais laiks, lai virtuvē smaržotu pēc svaigi cepta plūmju pīrāga. Tas ir vienkārši pagatavojams, maigs, ar vieglu kanēļa piesitienu un sulīgām plūmēm, kas piešķir pīrāgam patīkamu skābumiņu. Īsts gardums gan ģimenes svētdienas maltītei, gan viesu cienāšanai!
Ar recepti savā "Instagram kontā " ēdamskaisti" padalījusies ēdienu blogere Māra Ziemele.
Sastāvdaļas:
- 200 g miltu
- 2 tējkarotes cepamā pulvera
- 1 tējkarote kanēļa
- Šķipsniņa sāls
- 100 g sviesta
- 150 g cukura
- 1 ola
- 120 ml piena
- Šķipsniņa vaniļas
- 1–2 saujas plūmju (atkarībā no lieluma)
- Cukurs pārkaisīšanai
Pagatavošana:
- Mazākā traukā sajauc miltus ar cepamo pulveri, kanēli un šķipsniņu sāls.
- Citā, lielākā bļodā saputo mīkstu sviestu ar cukuru. Pievieno olu un vaniļu, vēlreiz saputo.
- Masai pakāpeniski pievieno sausās sastāvdaļas un pienu, kārtīgi izmaisa līdz viendabīgai mīklai.
- Mīklu lej ietaukotā veidnē, izlīdzina.
- Virspusē bagātīgi kārto nomazgātas, pārgrieztas plūmes un pārkaisa ar cukuru.
- Cep cepeškrāsnī 175 °C temperatūrā 40–45 minūtes, līdz pīrāgs kļūst zeltaini brūns.
Šo pīrāgu vislabāk baudīt vēl siltu – ar tasi tējas vai arī papildinot ar vaniļas saldējumu.
Lasi arī!
Kraukšķīgā un "sticky" ķīniešu vistiņa mājas gaumē
Rudens saldums burciņā – burkānkūkas ievārījums

edamskaisti/Instagram
