Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Ceļojums uz Malagu: Kur Vidusjūras šarms satiekas ar spāņu kaislību

Publicitātes foto

Publicitātes foto

Spānijas piekrastes pērle Malaga vilina ar savu neatkārtojamo šarmu, kur saules pielietās pludmales satiekas ar bagātīgu vēsturi un gardu virtuvi.

Malaga lutina ar patīkamu Vidusjūras klimatu, kur pat janvārī gaisa temperatūra ir maiga, bet vasaras ir karstas un saulainas. Pilsētas 14 kilometrus garā piekraste piedāvā dažādas atpūtas iespējas – no mierīgām ģimenes pludmalēm, piemēram, ērti sasniedzamās La Malagueta, līdz klusākai atpūtai Playa de la Caleta.

Vietējo iedzīvotāju iecienītā Playa de Pedregalejo aicina baudīt svaigi grilētas jūras veltes tieši pie ūdens. Nedaudz ārpus centra atrodas Playa de los Álamos un Playa de El Palo, kur valda mierīgāka un autentiskāka atmosfēra. Visas pludmales savieno gleznaina promenāde.

Malaga elpo kultūru katrā tās stūrī. Noteikti jāapmeklē iespaidīgais arābu cietoksnis "Alcazaba" un Gibralfaro pils, no kuras paveras elpu aizraujošs skats uz visu pilsētu. Pie Gibralfaro pakājes atrodas senais romiešu teātris un šarmantā vecpilsēta. Pastaigājoties pa vecpilsētu, ir vērts atrast majestātisko katedrāli, kas savas nepabeigtās dienvidu torņa dēļ tiek dēvēta par "vienroci" (la manquita).

Malaga ir pasaulslavenā mākslinieka Pablo Pikaso dzimtā pilsēta. Viņa mantojums ir jūtams ik uz soļa, tāpēc obligāti jāapmeklē Pikaso muzejs un viņa dzimtā māja, kur var gūt ieskatu mākslinieka bērnības pasaulē. Taču Malaga nav tikai vēsture – mūsdienu mākslas cienītājus priecēs Laikmetīgās mākslas centrs un prestižā "Centre Pompidou Málaga", kas ir vienīgā Pompidū centra filiāle ārpus Francijas.

Malagas virtuve ir īsts Andalūzijas garšu ceļojums. Jūras krasta pilsētai raksturīgi ir svaigi jūras veltes ēdieni. Ikonisks vietējais ēdiens ir espeto de sardinas – uz bambusa iesmiem grilētas sardīnes. Populārs ir arī fritura malagueña – dažādu mazu zivju un jūras velšu maisījums, kas apcepts zeltaini kraukšķīgs.

Noteikti jāpamēģina arī zivju zupa gazpachuelo, kas ir siltā versija slavenajai gaspačo zupai, bagāta ar kartupeļiem, zivi un majonēzes buljonu. Spānijā ēdienu baudīšana ir saistīta ar dalīšanos, tāpēc neaizmirstiet par tapas – mazām uzkodām, piemēram, ceptiem baklažāniem ar sīrupu (berenjenas con miel) vai gaļas bumbiņām tomātu mērcē (albóndigas).

Kā īpašu delikatesi var nobaudīt conchas finas – mazas un maigas gliemenes. No dzērieniem jāizceļ saldais un aromātiskais Malagas vīns un atsvaidzinošais vīna un gāzētā ūdens maisījums tinto de verano.

Malaga ir arī ideāla vieta, no kurienes doties aizraujošos vienas dienas izbraucienos. Var doties pa elpu aizraujošo Caminito del Rey taku, apmeklēt Nerja alas un tās gleznainās pludmales, izbaudīt balto māju ciematiņa Mijas Pueblo šarmu, iepazīt vēsturisko Rondu ar tās unikālo tiltu vai apbrīnot sirreālos El Torcal de Antequera klinšu veidojumus un netālu esošās Dolmenes de Antequera.

Malaga ir kompakta un ērti pārvietojama pilsēta, īpaši vecpilsēta. Var iznomāt velosipēdus vai elektriskos skrejriteņus, bet ir pieejama arī labi attīstīta sabiedriskā transporta sistēma.

Lasi arī!

Tikai 1188.lv! Kolorītais Žigis par pasaules apceļošanu, savu tēla rašanos, slavu un īpašo ceļojumu uz...

Skolēnu brīvlaikā izpirktas ceļojumu biļetes uz Ēģipti, Kanāriju salām un Dubaiju

Publicitātes foto

Publicitātes foto

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Tev varētu patikt

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas