Jūras ķemmītes ir ārkārtīgi veselīgs un uzturvielām bagāts
produkts. Lai arī varētu šķist, ka jūras ķemmīšu pagatavošana ir sarežģīts
process, tā nebūt nav. Tāpat arī to pagatavošana nebūt neaizņem pārāk daudz
laika.
Nepieciešams:
- Jūras ķemmītes vākos
- Sāls
- Citronpipari
- Sviests
- Ķiploki
- Sauss baltvīns
- Siers ( vēlams Parmezāns)
Pagatavošana: Jūras ķemmītes vākos kārto uz cepešpannas. Ķemmītes nedaudz apslaka ar citronu sulu, svaigi saspiestu ķiploku un citronpipariem. Pārcel ar sausu baltvīnu. Pārkaisa ar rīvētu sieru. Ķemmītes liek cepeškrāsnī, kura sakarsēta līdz 180 grādiem un cep 10 – 15 minūtes, līdz siers izkusis un tam pamazām sāk veidoties brūna cepurīte. Pasniedzam siltas un klāt piedzeram atlikušo baltvīnu. Lai labi garšo.
Iesakām :
- Lieliska recepte olu kultenim ar jūras ezi
- Madaras biedriņas jūras velšu zupa
- Izcilas receptes zibju un jūras velšu pagatavošanai
Starp citu - vai atceries, kā Magoni kādā šikā restorānā nobiedēja Jūras ķemmītes un to cena?
Ekrānšāviņš. Raidījums '' Vakariņš ar savējiem''