Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Kādas jūras veltes, zivis un citi Vidusjūras virtuves gardumi baudāmi šosezon?

Vidusjūras virtuve – tas ir ļoti plašs jēdziens, jo tas sevī ietver visa reģiona kulinārās tradīcijas, tostarp franču, itāļu, spāņu, grieķu virtuvi. Tomēr ir lietas, kas apvieno labākās Vidusjūras reģiona valstu gastronomiskās tradīcijas:

Viena no tām – īpašs akcents uz jūras veltēm un zivju ēdieniem kombinācijā ar dažādiem dārzeņiem, kas kopā veido ne vien gardu, bet arī veselīgu un pat diētisku maltīti. Otrā – saulainas un daudzveidīgas ēdienu garšas, ko panāk, izmantojot plašo un bagātīgo Vidusjūras reģiona garšaugu un garšvielu buķeti. Savukārt trešā – tas ir Rīgas restorāns “Ikos Olivia”, kas piedāvā Vidusjūras garšas jaunās un gardās interpretācijās, pateicoties restorāna šefpavāru komandas pieredzei darbā ar Francijas un Spānijas vietējiem un ārzemju šefpavāriem.

Arī šajā sezonā restorāns iepriecina ar acīm, degunam un garšas kārpiņām pievilcīgu ēdienkarti, ar kuras piedāvājumu mēs iepazināmies un vēlamies padalīties tālāk.

Tātad, ko šopavasar baudīsim īstā Vidusjūras restorānā?

Galīcijas astoņkājis – marinētu astoņkājīšu salāti būs lieliska meze jeb uzkodu paplātes sastāvdaļa pirms maltītes vai gardi salātu sastāvdaļa kopā ar romiešu un aisberga salātiem un anšovu mērci.

  • Austeres ir mūžam aktuāla klasika. Kamēr vēl nav vasara, vēl baudāmās pēdējās sezonas austeres. Audzētavas mūsdienās gan piedāvā tās visu gadu!
  • Zobenzivs – atsevišķi ar mīdiju-mandeļu mērci vai kopā ar citām svaigām jūras veltēm īpašā peruāņu ēdienā – Ceviche!
  • Almadrabas zilais tuncis – izcils salātos. Gan vieglākos salātos ar kraukšķīgām salātlapām, gan sātīgākā kombinācijā ar sparģeļiem, krāsnī ceptu kartupeli un avokado.
  • Vidusjūras zilā tunča steiks, šķiet, komentārus neprasa.
  • Piezīmēsim, ka tuncis izmantojams arī mērcē, kas lieliski papildinās, piemēram, lēni gatavotas teļa gaļas uzkodu.
  • Barenca jūras menca – šķīvja karaliene starp dārzeņiem un melnajām lēcām
  • Garneles – Argentīnas garneles ir pilnīga salātu klasika, taču garneles noteikti baudāmas arī atsevišķi, apceptas ķiplokos un čili. Vai krabja buljonā! Vai pastā… Garneles vienkārši ir jāēd un jāēd visos iespējamajos veidos.
  • Mīdijas baltvīna vai Neapoles mērcē meistarīgu pavāru izpildījumā būs vēl nepieredzēta garšu bauda!
  • Kad viss līdz šim minētais nogaršots, kāpēc nemēģināt visu – sēpijas risotto sastāvā ir arī garneles un Galīcijas astoņkāju galvas, kas sutinātas krabja čaulu novārījumā.

Ja iztēle vēl nav radījusi nepārvaramu vilinājumu, tad restorāna “Ikos Olivia” jaunās ēdienkartes prezentācija videoformātā noteikti liks rezervēt galdiņu jau šodien!

Ikos Olivia

Saturs turpināsies pēc reklāmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Tev varētu patikt

Saturs turpināsies pēc reklāmas