
Forele. Foto: ekrānšāviņš no raidījuma '' Vakariņš ar savējiem''
Mutē kūstoša forele –, baudot to, vienaldzīgo nebūs. Nepieciešams vien mazliet laika un veselīga maltīte gatava. Piedāvājam izmēģināt īpašo foreles recepti no raidījuma "Vakariņš ar savējiem" dalībniekiem – Sumeragu ģimenes.
Nepieciešams:
2 foreles filejas
1 tējkarote sāls
Zivs garšvielas
Pudele baltvīna
Pagatavošana:
Foreli nomazgā tekošā ūdenī, ierīvē ar sāli, sagriež gabalos, apber ar zivs garšvielām.
Sagatavoto zivi liek cepeškrāsnī 180° grādos un gaida, kad parādās brūngana nokrāsa foreles gaļai. Tas ilgst apmēram 28 minūtes. Tad forele ir gatava. Ieteicams Pasniegt ar baltvīnu.
Pagatavo arī:
Recepte: Gaļas bumbiņas ar pupiņām
Neatkārtojamas garšas recepte: ar brokoli un čedaras sieru pildītas kartupeļu laiviņas

Forele. Foto: ekrānšāviņš no raidījuma '' Vakariņš ar savējiem''