Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Recepte: Turku zirņu un pitas kārtojums

Tuvo austrumu zemēs iecienītais Fatteh - pitas maizes un turku zirņu kārtojums ar kefīra – jogurta mērci latvieša garšas kārpiņām noteikti būs patīkams jaunatklājums. Sātīgais veģetārais ēdiens ir lieliska maltīte, ko īpaši novērtē karstās vasaras dienās. Zemāk arī video no "Vakariņš ar savējiem" - noskaties!

Nepieciešams:

  • 3 pitas maizes
  • 1 kārbiņa (275 g) turku zirņu
  • Šķipsniņa sāls
  • 1 tase bezpiedevu jogurta
  • ½ tase kefīra
  • 3 daiviņas ķiploka
  • 1 ēdk. tahini
  • 1.tējk. kaltētas piparmētras
  • 1/2 tase indijas vai ciedru riekstu
  • 70 g sviesta
  • ½ tējk. kanēlis

Pagatavošana:

Elektriskajā grilā, cepeškrāsnī vai vienkārši uz sausas pannas apcep pitas maizes līdz tās viegli apbrūnē un kļūst cietas un kraukšķīgas. Noliek malā, lai atdziest.

Turku zirņus nokāš, noskalo, liek nelielā katliņā, pielej apmēram pusglāzi ūdens un vāra apmēram 10 minūtes, līdz ūdens ir gandrīz uzsūcies un zirņi viscaur izkarsēti. Pieber šķipsniņu sāls un noņem no uguns.

Gatavo mērci: palielā bļodā ielej kefīru, jogurtu, tahini, pieliek saspiestas ķiploka daiviņas, pieber šķipsniņu sāls un kaltētas piparmētras, visu pamatīgi samaisa, līdz iegūta viendabīga konsistence. Mērces konsistencei jāatgādina viegli pašķidrs krējums, ja tā ir par biezu, pielej nedaudz ūdens.

Pannā vidējā karstumā izkausē sviestu un apbrūnina riekstus, droši var izmantot vai nu tikai indijas, vai ciedru riekstus, bet visgaršīgāk sanāk, ja sajauc abus. Uzmanās lai rieksti nepiedeg.

Apceptās pitas maizes salauž nelielos gabaliņos un vienmērīgā slānī liek kā pirmo kārtu servējamā traukā. Pāri liek izvārītos turku zirņus, pārlej ar jogurta – kefīra mērci. Pārber ar grauzdētajiem riekstiem un pārlej ar izkausēto sviestu , kas palicis pannā un uzkaisa mazliet kanēli.

Pagatavo arī:


Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Tev varētu patikt

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas