
edamskaisti/Instagram
Šī recepte ir lieliska iŠī recepte ir lieliska izvēle tiem, kas vēlas baudīt siera kūkas garšu citādākā formā – kā salātus. Šis deserts apvieno krēmīgumu, svaigas ogas un augļus, radot vieglu un gaisīgu baudījumu vasaras vakaros. Ar šo atsvaidzinošo deserta recepti padalījusies savā "Instagram" profilā "ēdamskaisti" Māra Ziemele. Šis deserts apvieno krēmīgumu, svaigas ogas, augļus un saldo krējumu, radot vieglu un gaisīgu baudījumu vasaras vakaros.
Sastāvdaļas:
- 400 g krēmsiera
- 200 g saldo krējuma
- 100 g cepumu
- 3 gabali zefīra
- 50 g "marshmallow" zefīru
- 50 g šokolādes
- 2 saujas zemeņu
- Sauja ķiršu
- 1 banāns
- 3 ēdamkarotes pūdercukura
- 1 tējkarote želatīna
- 2 ēdamkarotes auksta ūdens
Pagatavošana:
- Želatīnu aplej ar aukstu ūdeni un ļauj uzbriest.
- Krēmsieru saputo kopā ar pūdercukuru līdz viendabīgai un gaisīgai masai.
- Ogas, augļus, zefīru un šokolādi sagriež nelielos gabaliņos.
- Uzbriedināto želatīnu izkausē, ļauj nedaudz atdzist. Tikmēr uzputo saldo krējumu.
- Izkausēto želatīnu iecilā krēmsiera masā, pēc tam uzmanīgi iemaisa putukrējumu.
- Pievieno sagatavotās sastāvdaļas un salauztos cepumus, visu rūpīgi samaisa.
Šos siera kūkas salātus var pasniegt uzreiz vai atdzesēt pirms pasniegšanas. Tie lieliski papildina bezalkoholiskie dārza sidri ar zemeņu putukrējuma vai karamelizēta ābola garšu.
Izbaudiet vasaru ar vieglu un gardu desertu!
Lasi arī!
Zemeņu laiks ar Našķoties Zani: padomi, receptes un sezonas burvība
Saules garša burciņā: vienkāršākais zemeņu džems ziemas priekam

edamskaisti/Instagram
