
Biešu uzkoda. Foto: Viktorija Kožemjakina
Svētki ir lielisks iemesls satikties ar ģimeni, draugiem, uzaicinot tos kopīgās svētku pusdienās. Valsts svētkiem par godu, galdā gribas celt ko sarkanbaltsarkanajās krāsās. Visskaistāko toni un turklāt labu garšu dos pašmāju dārzenis – biete!
Pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone piedāvā neliela uzkodu recepti, kas ne vien labi garšos, bet arī lieliski izskatīsies uz svētku galda patriotiskās noskaņās.
Biešu-krēmsiera uzkoda karoga krāsās
Sastāvdaļas:
- 4 vārītas vai krāsnī ceptas bietes
- 150 g mīksta kazas siera
- 2 ēdamk. krēmsiera
- 2-4 ēdamk. grieķu jogurta
- sāls, pipari
- 1/2 tējk. oregano
- smalki sakapāti zaļumi pēc izvēles
- valrieksti pasniegšanai
- 150 g iecienīto salātlapu maisījuma
- 3 ēdamk. olīveļļas
- sula no 1/2 citrona
- 1 ēdamk. medus
- sāls, pipari pēc garšas
Pagatavošana:
- Bietes sagriež ripiņās.
- Saputo kazas sieru, krēmsieru, jogurtu, oregano un smalki sakapātus zaļumus, sāli un piparus.
- Uz katras bietes ripiņas uzliec 1 ēdamkaroti siera maisījuma. Kārto biešu ripiņas vienu virs otras kā kūku.
- Sajauc olīveļļu ar citrona sulu, medu, sāli un pipariem. Pārlej mērci salātlapām.
- Pasniedz bietes salātu ”gultā”, rotājot ar valriekstiem.
Citas garšīgas receptes meklē pavāres un uztura speciālistes Jevgēnijas Jansones blogā.

Biešu uzkoda. Foto: Viktorija Kožemjakina
