Lai gan aiz loga valda pelēcība, daudzviet māju logos jau jūtama tuvojošo Ziemassvētku noskaņa. Pienācis arī īstais laiks, kad sākt cept piparkūkas, lai māju piepildītu ar to burvīgo aromātu. Taču – ja dažreiz ir slinkums doties uz veikalu pēc jau gatavas mīklas, tad droši vari to arī pagatavot mājās – tas nav nekas sarežģīts! Ar savu mīļāko recepti padalījusies ēdiena blogere @madara.martini.
Nepieciešams (aptuveni 1 pannai ar piparkūkām):
- 50 g sviests;
- 40 g cukurs;
- 25 g medus;
- 1 tējk. piparkūku garšviela;
- 1/3 tējk. soda;
- 100 g milti;
- 1 ē. k. ūdens.
Pagatavošana:
Katliņā liek sviestu, cukuru, medu, nedaudz sodas un piparkūku garšvielas.
Visu kausē uz lēnas uguns līdz izveidojas viendabīga masa.
Pievieno ēdamkaroti ūdens un samaisa.
Pievieno miltus un visu apmaisa.
Mīklu liek plastmasas maisiņā un ļauj mīklai atpūsties.
Kad pienācis laiks piparkūkām, ņem mīklu un darbojas!
Mīklu obligāti atpūtini vismaz 30 minūtes (ideāli 2+ stundas)
Ja gribas mīkstākas piparkūkas, izmanto brūno cukuru.
Cepšanas laiks: 5–8 minūtes.
Plānākām piparkūkām: ~6 minūtes, biezākām ap 8 minūtēm.
Uzmet aci arī šīm idejām:

Foto: Pexels
