You are using an old version of browser and some interface won't work. We recommend you to update your browser!

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Ko grilēt, kad gaļa apnikusi? Dažādas idejas citādai grila ballītei

Grila ēdieni. Attēls: unsplash.com

Grila ēdieni. Attēls: unsplash.com

Pēc Jāņiem un citiem vasaras sākuma svētkiem šašliks un citi uz oglēm gatavoti gaļas ēdieni var būt apnikuši ikvienam. Sevišķi lielā karstumā, kad daudziem neko smagu ēst negribas, bet tomēr kārojas kaut kas silts un ārā gatavojams. Ja vēlies turpināt grila sezonu ar diētiskākiem, veģetāriem un citādi veselīgākiem ēdieniem, piedāvājam dažas idejas perfektiem grila ēdieniem no dārzeņiem, jūras veltēm un citiem produktiem!

Dārzeņi, kas ir piemēroti grilēšanai

  • cukini un jaunie kabacīši
  • sparģeļi
  • paprika
  • baklažāni
  • šampinjoni
  • sarkanie sīpoli
  • kartupeļi un saldie kartupeļi
  • mazās kukurūzas vālītes un baby-burkāni
  • iepriekš viegli apvārīti puķkāposti

Jebkuru no šiem dārzeņiem sagriež vai sadala gabalos, kuri arī pēc izcepšanās nesarausies un neizkritīs cauri restei. Dārzeņus apmaisa eļļas un etiķa maisījumā, pievieno iecienītākās garšvielas un gatavo uz grila restes. Baklažāni un kartupeļi grilēsies mazliet ilgāk, savukārt sparģeļus, cukīni šķēles un sīpolus būs jāņem nost pavisam drīz. Šampinjonus var grilēt veselus, piepildot to viducīšus ar sieru, tomātiem vai ko citu pēc sirds patikas, vai tāpat.

Grilēts siers sātīgai un bagātīgai maltītei

Veģetāriešiem tas nebūs nekāds jaunums, bet arī rūdītiem gaļēdājiem vismaz jānogaršo grilēts siers. Katru sieru grilēt nebūs jēgas, tāpēc jāizvēlas tāds siers, kas piemērots grilēšanai un tās laikā saglabā formu un neizkūst pavisam, piemēram, halumi siers vai provolone, kā arī īpaši rūpnieciski ražoti sieri ar norādi grilēšanai. Tādu šobrīd ir pilni pārtikas veikali.

Jūras veltes un zivis uz grila īpašiem gardēžiem

Tiem, kuru ēdienkartē ir zivju un jūras produkti, brīnišķīga ideja būs garneles uz grila.

Pēc līdzīga principa var pagatavot arī astoņkājus – saldētus astoņkājus atkausējam, mazliet apvāram ūdens un etiķa maisījumā (vislabāk izmantot vīna vai augļu etiķi), pirms grilēšanas vēl piepilinām mazliet kvalitatīvas olīveļļas un liekam uz grila. Tāpat kā citas jūras veltes, arī astoņkāji nevajadzētu pārāk ilgi gatavot, lai tas nezaudētu garšu un tekstūru.

Makšķernieki noteikti var smelties iedvesmu līdakas šašlika receptē un līdzīgi pagatavot jebkuru citu saldūdens zivi bez smalkām asakām: Līdakas šašliks: viegla recepte īstam zvejas karalim

Īstiem gardēžiem noteikti patiks grilēts lasis. Tā kā šī smalkā un visnotaļ sulīgā zivs ir jābauda pati par sevi, ar sarežģītām marinādēm var neaizrauties, vien kārtīgi ieberzēt izvēlēto zivs gabalu ar sāli, pipariem, citrona sulu, uzlikt svaigu rozmarīna vai pētersīļa zariņu, un cept uz restes ne ilgāk par 15 minūtēm (atkarībā no laša izmēriem). Galvenais, lai zivs gaļa joprojām saglabātu savu rozīgo krāsu un sāktu neatvairāmi smaržot!


Pirms dodies grilēt, obligāti izlasi šo!

Grila ēdieni. Attēls: unsplash.com

Grila ēdieni. Attēls: unsplash.com

Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Similar news

Loading...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas