Ātra, vienkārša un neticami garda uzkoda, kas apvieno maigo kabaču sulīgumu ar kraukšķīgu panko–siera garoziņu. Tikai dažas sastāvdaļas, pāris minūtes uz pannas – un aromātiski, zeltaini kabaču gabaliņi ir gatavi! Ideāli gan kā viegla maltīte, gan kā piedeva jebkuram vakariņu galdam.
Nepieciešams (visu nepieciešamo atradīsi veikalā RIMI):
- Kabači vai cukīni;
- Olas;
- Panko rīvmaize;
- Rīvēts cietais siers;
- Baltvīna etiķis;
- Sāls.
Pagatavošana:
Kabačus sagriež ripiņās un apber ar sāli.
Vienā bļodā sajauc rīvmaizi ar rīvēto sieru.
Citā bļodā sajauc olas un pievieno nedaudz baltvīna etiķa.
Kabaču ripiņas iemērc olā, pēc tam rīvmaizes un siera maisījumā un liek uz siltas pannas.
Cep ne visai augstā temperatūrā, līdz kabači kļuvuši zeltaini brūni.
Izmēģini arī šīs Dr. Sirmā receptes:
Karamelizētas bietes ar kazas sieru un ķirbju sēklām – Mārtiņa Sirmā īpašā recepte
Mārtiņa Sirmā mīļākās kartupeļu pankūkas – tādas, kā cep viņa sieva
Padomi, kā pagatavot īstu Boloņas mērci – bez eļļas, bet ar izteiktu garšu

Foto: ekrānuzņēmums no 1188play
