Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Deserta recepte: Medus biezpiena desa ar augļiem un riekstiem!

Medus biezpiena desa ar augļiem un riekstiem!, ekrānuzņēmums

Medus biezpiena desa ar augļiem un riekstiem!, ekrānuzņēmums

Šādu biezpiena desertu Tu vēl nebūsi gatavojusi! Toties, gatavosi vēl un vēl! Vienkāršāk par vienkāršu – nepieciešamas vien atbilstošās sastāvdaļas, plastmasas pudele un šķēres! Lasi recepti, noskaties video pamācību un lai top pasaulē gardākais biezpiena našķis – medus biezpiena desa ar augļiem un riekstiem!

Nepieciešams:

20g želatīns

70 g auksts ūdens

350g graudainais biezpiens 5% (mitrs)

100g krējums, dabīgais jogurts vai krēmsiers.

2 ēd.k. medus (pēc vēlēšanās)

50 g lazdu rieksti

100g pistācijas rieksti (svars rēķināts ar čaulu)

100g tīrīti valrieksti

100g žāvētas dzērvenes

100g žāvētas aprikozes

100g vīģes

2 pilieni vaniļas esences vai 1-2g vaniļas

Pagatavošana:

Želatīnu aplej ar ūdeni, kārtīgi samaisa un noliek malā, lai uzbriest. Biezpienu ieliek blendēšanai ērtā bļodā un pievieno krējumu, jogurtu vai krēmsieru, medu un kārtīgi sablendē līdz iegūst krēmīgu masu, bez kunkuļiem un biezpiena graudiem. Nedaudz apgrauzdē lazdu riekstus un valriekstus. Žāvētos augļus noskalo, aprikozes sagriež mazākos gabaliņos. Vīģes iztīra no kauliņiem un arī sagriež gabaliņos.

Uzbriedušo želatīnu uzkarsē mikroviļņu krāsnī, vidēji 30 sekundes vai izkausē ūdens peldē. Izkausētu želatīnu pievieno biezpiena masai un piepilina vaniļas esenci. Visu kārtīgi samaisa un pievieno žāvētās ogas un riekstus, vēlreiz kārtīgi samaisa.

Ērtākas veids, kur iepildīt desertu – nogriezt atbilstoša izmēra plastmasas pudelei kakliņu un pildīt tur. Pudeli ietin plastmasas plēvē un ievieto ledusskapī vismaz uz 4 – 5h. Deserts gatavs, kad saželē. Pudelei iegriež malu un uzmanīgi to nodala no deserta.

Iegaumē – var izmantot jebkurus žāvētos augļus, ogas, riekstus un pat sēklas!

Citas lieliskas deserta receptes:

Ceptas banānu laiviņas

Eklēri, šokolādes fondants, panna cota

Deserts burciņā

Debesmannā jeb uzpūtenis

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...