Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Mandarīnu – vaniļas ievārījums

Mandarīnu ievārījums, foto - Pinterest

Mandarīnu ievārījums, foto - Pinterest

Vai domā, ka ievārījumu gatavošanas periods ir beidzies? Pilnīgi un noteikti nē! Tiklīdz sākas mandarīnu sezona, vāram maigās garšas mandarīnu – vaniļas ievārījums!

Nepieciešams:

  • Mandarīni, 1kg
  • Citroni, 2- 3gb
  • Vaniļas pākstis 1-2gb
  • Ievārījuma cukurs, 0,5kg

Gatavošana:

Mandarīnus un citronus kārtīgi nomazgā. Visus mandarīnus noloba, bet trīs skaistāko mandarīnu mizas (jo īpaši centīgi iepriekš nomazgātiem un bez bojājumiem mandarīniem) no iekšpuses cītīgi attīra no baltās miza daļas. Pēc tam šīs attīrītās mizas ļoti smalki sakapā, sablendē vai samaļ. Rezultātā jāiegūst aptuveni 1 ēd.k. maltu vai kapātu mizu. Izspiež citrona sulu. Nolobītos mandarīnus attīra no sēkliņām un mandarīnu plēvītes, sablendē, bet iegūto masu kopā ar iepriekš sasmalcinātajām mandarīnu mizām, vaniļas sēkliņām un pākstīm vāra vidēji 20 minūtes uz nelielas uguns. Pēc 20 minūtēm pievieno citrona sulu un ievārījuma cukuru, pavāra vēl aptuveni 8-10 minūtes, izņem vaniļas pākstis un karstu pilda iepriekš sterilizētās burkās un aizvāko.

Šo maigo mandarīnu – vaniļas ievārījumu jeb džemu lieto kā piedevu dažādos desertos. Izmēģini nobaudīt to kopā ar sieru neparastu garšu atklājumiem!

Iespējams, ka šis ir labākais mandarīnu ēšanas veids, ja Tev gadījumā ir alerģija no svaigiem mandarīniem.

Pagatavo arī kādu citu lielisku ēdienu:

Mandarīnu ievārījums, foto - Pinterest

Mandarīnu ievārījums, foto - Pinterest

Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Tev varētu patikt

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas