Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Recepte: sālītas cūcenes

Cūcenes, Image by Hans Braxmeier from Pixabay

Cūcenes, Image by Hans Braxmeier from Pixabay

Lai arī par cūcenēm viedokļi dalās un ir cilvēki, kas tās kategoriski neēd, bet ir tādi, kam tās ir mīļākās sēnes, tās joprojām ir vienas no labākajām sēnēm, kuras var sālīt.

Vai cūcenes var ēst?

Tiesa, tās saturot kancerogēnas vielas, tomēr šīs vielas esot koncentrētas cūceņu sveķainajā slānīti. Tieši tā iemesla dēļ cūcenes vajadzētu pirms lietošanas notīrīt jeb nokasīt, turklāt kārtīgi izmērcēt – vismaz 24 stundas aukstā ūdenī pēc sēņu novārīšanas. Tomēr šo sēņu ēšana vai neēšana ir katra paša ziņā!

Nepieciešams:

  • Cūcenes
  • Sāls
  • Ūdens

Pagatavošana:

Cūcenes notīra, vāra uz nelielas uguns, kamēr sēnes sāk grimt un ūdens paliek caurspīdīgs. Ik pa laikam jānosmeļ putas! Pēc tam cūcenes nokāš un noskalo, iemērc aukstā ūdenī uz diennakti, vairākas reizes ūdeni nomainot.

Uz 1 kg sēņu piemēro 3 ēd.k. sāli. Sēnes ievieto bļodā vai katla, pieber sāli, kārtīgi samaisa. Pēc vēlēšanās var pievienot dilles un citas garšvielas. Var arī sālīt bez papildus garšvielām. Pēc tam kārto burkās un spēcīgi sablīvē. Pārlej pāri sālsūdeni, kas palicis no sēnēm, aizvāko un uzglabā aukstā vietā.

Šādi var sālīt arī citas rudens sēnes. Pienaines jeb sēnes, kas izdala baltu šķidrumu, kad ir nogrieztas, vēlams mērcēt kā cūcenes, bet bērzlapes var sālīt bez mērcēšanas.

Lasi arī:

Cūcenes, Image by Hans Braxmeier from Pixabay

Cūcenes, Image by Hans Braxmeier from Pixabay

Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Tev varētu patikt

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas