Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Saldā kartupeļa maizīte ar olas kulteni. Brokastu recepte.

tasty.co

tasty.co

Ja ne šorīt, tad rītdien brokastīs vari pagatavot ko neierastu. Saldais kartupelis var kalpot kā maize jeb tās aizstājējs. Tā maigā garša un krēmīgā tekstūra pārsteigs ikviena garšas kārpiņas un pavērs jaunu garšu ceļojumu. Kombinācijā ar ierasto olu kulteni un lociņiem nonāksi pie gardām brokastīm. Vai zināji, ka 100 gramos saldā kartupeļa ir 2g olbaltumvielu, 21g ogļhidrātu (no tiem 6g cukuri), 3g šķiedrvielu un 0g tauku, tā enerģētiskā vērtība ir 90kcal?

Sastāvdaļas(1 porcija)

1 saldais kartupelis
2 šķēles cepta bekona
2 sakultas olas, apceptas
Sāls garšai
Pipars garšai
Loki pasniegšanai

Pagatavošana

1. Sagriez saldo kartupeli šķēlēs (apmēram 6mm biezumā)

2. Ievieto kartupeļa šķēles tosterī un ieslēdz maksimālo sildīšanas laiku. Kad tas beidzies, tās pašas šķēles uzliec sildīties un tādu pašu laika periodu. Tad pārbaudi vai šķēles ir pietiekami mīkstas, ja nav, tad ieliec sildīties vēl vienu reizi.

Alternatīva ir sautēt kartupeļa šķēles uz pannas un tad nedaudz apcept, vai ievietot šķēles cepeškrāsnī, līdz tās paliek viegli mīkstas un malas ir nedaudz apcepušās.

3. Gatavās kartupeļa šķēles noliec maliņā, lai tās atdziest.

4. Sakul olas, pievieno tām sāli un piparus, apcep

5. Apcep bekona šķēles, uzliec uz kartupeļa šķēles, pa virsu uzliec gatavo olu un apkaisi ar lokiem

6. Labu apetīti!