Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Soļanka – zupa, ko vārīt ārā, uz ugunskura

Zupa uz ugunskura, Photo by Ignat Kushanrev on Unsplash

Zupa uz ugunskura, Photo by Ignat Kushanrev on Unsplash

Pikniks neaprobežojas vien ar šašliku un uzkodām. Lieliska ideja, kas pārvērš ēst gatavošanu dabā par absolūti interesantu, piedzīvojumu pilnu procesu ar gardu rezultātu, ir zupas gatavošana ārā. Nav tādas zupas, ko nevarētu uzvārīt uz dzīvas uguns zem klajām debesīm. Kā viena no populārākajā ārā vārāmām zupām, ir tieši soļanka.

Nepieciešams:

  • Dažāda gaļa un desas, vismaz 4 veidi, pa 500g no katra veida
  • Marinēti gurķi, aptuveni 700 g
  • Burkāni, 4 gb
  • Kartupeļi, 1 kg
  • Sīpoli, 3 – 4 gb
  • Tomātu pasta, 300 ml
  • 4 – 6 lauru lapas
  • Ķiploks, 4 daivas
  • Citrons
  • Krējums
  • Melnās olīvas
  • Zaļumi – dilles un pētersīļi
  • Sāls, cukurs un pipari pēc garšas
  • Ūdens, 6l

Pagatavošana:

Sakarsētā katlā sacep strēmelītēs sagrieztu gaļu un desas. Pievieno smalki sagrieztus sīpolus, izspiestus vai sakapātus ķiplokus, rīvētus burkānus. Cep 5–7 minūtes, pēc tam pievieno tomātu pastu un 3–4 minūtes maisot. Pievieno kubiciņos sagrieztus kartupeļus, lauru lapas, cukurus piparus, pielej ūdeni un vāra, līdz kartupeļi kļūst mīksti. Kā pēdējo pieliek mazos gabaliņos vai strēmelītēs sagrieztus marinētos gurķus, labākai garšai var pieliet gurķu marinādi. Zupu vāra vēl 10–15 minūtes. Ja nepieciešams, pašās beigās pievieno arī sāli.

Zupu pasniedz ar pievienotu citrona šķēlīti, olīvām, zaļumiem un skābu krējumu pēc garšas.

Lasi arī:

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...