Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Veselīgās cukini bumbiņas RECEPTE

pixabay.com

pixabay.com

Veikalu plauktos, tirgus laukumā vai piemājas dārzā – kur tik paskaties, visur kabači. Kā zināms, mazos kabačus, kuri ir vidēja lieluma, svarā līdz 450 gramiem, sauc par cukini. Par godu šim populārajam un gardajam ķirbjaugam, piedāvājam jums cukini bumbiņu recepti. Starpcitu, 100 gramos kabača atrodas 0.4g olbaltumvielu un 2.5g ogļhidrātu un tas satur tikai 12kcal. Pietam, kabači ir lieliski antioksidantu avoti, un satur C vitamīnu.

Sastāvdaļas (3 porcijām):

2 lieli cukini (vai mazi kabači)
25g panko rīvmaizes
40g sagrieztu loku
2 daiviņas saspiestu ķiploku
¼ tējkarote sīpolu pulvera
½ tējkarote sāls
¼ tējkarote maltie pipari
1 ola

Sagatavošana:

1. Uzsildi cepeškrāsni līdz 200°C

2. Sarīvē cukini uz biezās siera rīves

3. Sarīvēto cukini ieliec vidēja izmēra bļodā un apber ar pusi no sāls daudzuma, kas ir atlikts (tātad ¼ tējkarotes)

4. Atļauj cukini nostāvēties, apmēram 20 minūtes. Vajadzētu būt, ka cukini atdevis šķidrumu, nolej to

5. Sarīvēto cukini uzliec uz virtuves dvieļa vai biezām salvetēm, un tad sāc to susināt, lai tas kļūtu pēc iespējas sausāks un nesulotos

6. Ieliec cukini atpakaļ bļodā un pievieno pārejās sastāvdaļas – rīvmaizi, lokus, ķiplokus, sīpolu pūderi, piparus, sāli un olu. Sajauc visu kārtīgi kopā

7. No masas izveido 15 bumbiņas un novieto tās uz cepešpannas (iepriekš apakšā paklāj cepamo papīru)

8. Ievieto pannu krāsnī un cep 20-24 minūtes, ik pa laikam apgriežot bumbiņas uz citu pusi

9. Pasniedz ar mērci pēc izvēles

10. Labu apetīti!

pixabay.com

pixabay.com

Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Tev varētu patikt

Saturs turpināsies pēc reklāmas