Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Asi kā žilete: īsa pamācība nažu asināšanai mājas apstākļos

Pamācība asu sižetu cienītājiem – laiks asināt nažus!

Vai esi kādreiz centies sagriezt tomātu, bet tā vietā tikai saspied to līdzjūtīgi plakanu? Vai tavas kulinārās iemaņas cieš tikai tāpēc, ka nazis nespēj paveikt vienkāršāko griezienu? Neasi naži nav tikai kaitinoši – tie ir arī bīstamāki par asiem. Dr. Sirmais nolēmis ikvienam pastāstīt, kā tad šo darbiņu paveikt pareizi un precīzi.

Sirmais stāsta: "Princips ir gaužam vienkāršs – leņķis! Galvenais – tev ir jāizprot tas nazis – tu paskaties un saproti, kāds tev ir tas leņķis. Tu to vari ar pirkstiņu saprast!"

Nažu asināšanai neizmanto porcelāna šķīvja malas vai stiklu – tas tikai bojās asmeni; kā arī nepielieto pārlieku lielu spēku.

Kā vislabāko risinājumu nažu asināšanai Sirmais iesaka izmantot ūdens akmeni.

Asini ar vienmērīgu spiedienu, virzot nazi pa akmeni no paša sākuma līdz galam un atceries, ka abas naža puses ir jāasina vienādu ilgumu, piemēram, labo pusi 10 minūtes un tikpat arī kreiso pusi.

Savukārt, kas ir vislabākais, lai nažus pieasinātu, skaties video!

Varbūt tev noder kāda garda recepte:

Sadedzināta paprika – atslēga uz satriecoši gardu mērci

Īsts šedevrs! Mika Dukura recepte pelmeņiem ar puķkāpostiem

Dr. Sirmā priekšlikumi perfekti izceptam ķirbim

Foto: ekrānuzņēmums no 1188play

Foto: ekrānuzņēmums no 1188play

Saturs turpināsies pēc reklāmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Tev varētu patikt

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas