
Publicitātes foto
Kad stepēs uzvārās tēja, galdā tiek celti arī "Boortsog" – nelieli kraukšķīgi cepumi, kas Mongolijā ir tikpat ierasti kā pīrādziņi Latvijā. Tie simbolizē siltumu un mājas mieru, un tiek pasniegti ikreiz, kad ciemos ierodas viesi.
Sastāvdaļas:- 300 g miltu
- 2 olas
- 2 ēd. k. cukura
- 1 tējk. sviesta
- Eļļa cepšanai
Pagatavošana:
- No miltiem, olām, cukura un sviesta samīca mīklu.
- Izrullē mīklu un sagriež nelielos kvadrātiņos.
- Uzkarsētā eļļā cep līdz zeltainai krāsai.
- Atdzesē un pasniedz ar tēju.
Lasi arī!
"Buuz" – mongoļu pelmeņi svētkiem un ģimenes galdam
Tradicionālais mongoļu sautējums "Khorkhog" – karavīru spēka ēdiens

Publicitātes foto
Šī raksta tēmas
