
Publicitātes foto
Mongoļu virtuvē pelmeņi "Buuz" ieņem īpašu vietu – tie tiek gatavoti svētkos un Jaunajā gadā, kad ģimenes pulcējas ap kopīgu galdu. Šie tvaicētie pelmeņi ar sulīgu jēra gaļas pildījumu simbolizē siltumu, mājas un bagātību. Vienkārši sastāvdaļas, bet īpaša garša.
Sastāvdaļas:
- 400 g maltas jēra gaļas
- 1 sīpols
- ½ tējk. sāls
- Šķipsniņa maltu melno piparu
- 200 g miltu
- 100 ml ūdens
Pagatavošana:
- Pildījumam sajauc maltu gaļu ar sīpolu, sāli un pipariem.
- No miltiem un ūdens samīca elastīgu mīklu.
- Izrullē mīklu, izgriež apļus un pilda ar gaļu.
- Tvaicē uz lēnas uguns 15–20 minūtes.
- Pasniedz ar kefīru vai skābo krējumu.
Lasi arī!
Tradicionālais mongoļu sautējums "Khorkhog" – karavīru spēka ēdiens

Publicitātes foto
Šī raksta tēmas
