
Publicitātes foto
Dzīve stepēs prasīja izturību, spēku un sātīgu ēdienu. Mongoļu karotājiem ēdiens nebija tikai barība – tas bija viņu izturības un spēka avots. Leģendārais sautējums "Khorkhog" tika gatavots, izmantojot karstus akmeņus, kas palīdzēja gaļai izcepties vienmērīgi arī ceļā. Šodien šo senatnīgo ēdienu var pagatavot mājas cepeškrāsnī.
Sastāvdaļas:
- 600 g jēra vai liellopa gaļas
- 3 kartupeļi
- 2 burkāni
- 1 sīpols
- 1 tējk. sāls, melnie pipari
- 1 glāze ūdens
Pagatavošana:
- Sagriež un katlā kārto gaļas, kartupeļu, burkānu un sīpola gabalus.
- Pievieno sāli, piparus un pārlej ar ūdeni.
- Uzliek vāku un sautē cepeškrāsnī 200°C temperatūrā aptuveni 1,5 stundas, līdz gaļa kļūst mīksta.
- Pasniedz karstu ar miltu plāceņiem vai svaigiem dārzeņiem.
Lasi arī!
Lielisku garšu buķete – cepti griķi ar dārzeņiem un riekstiem
Juškas Padruškas citronu kartupeļi – garšas pilns un vienkāršs ēdiens

Publicitātes foto
Šī raksta tēmas
