
jushkapadrushka/Instagram
Ēdienu blogere Juška Padruška padalījusies ar recepti, kas iederēsies gan ikdienas pusdienu galdā, gan brīvdienu vakariņās. Kupātu zupa ir sātīga, ar patīkamu kūpinājuma aromātu un tomātu saldenskābu garšu. Šī ir viena no tām receptēm, kas pierāda – lai pagatavotu ko patiesi gardu, nevajag sarežģītas sastāvdaļas.
Sastāvdaļas:
- 5 kupāti
- 1 sīpols
- 1 burkāns
- 90 g tomātu pastas
- 1 litrs ūdens
- 1 buljona kubiņš
- 1 bundžiņa pupiņu
- ½ bundžiņas kukurūzas
- Sāls pēc garšas
Pagatavošana:
- Sagriez kupātus nelielos gabalos un apcep pannā, līdz tie kļūst brūngani un smaržīgi.
- Pievieno sīpolu un burkānu, apcep, līdz tie kļūst mīksti un nedaudz karamelizēti.
- Pievieno tomātu pastu, apcep vēl pāris minūtes, lai izceltu tās garšu.
- Pannas saturu pārlej katlā, pievieno ūdeni un buljona kubiņu. Kad sāk vārīties, pievieno pupiņas un kukurūzu.
- Vāri uz mazas uguns 10–15 minūtes, līdz garšas harmoniski savelkas kopā.
- Pasniedz karstu ar svaigiem zaļumiem vai karoti krējuma.
Ja vēlies vēl sātīgāku zupu, pievieno dažus sagrieztus kartupeļus vai saldo papriku – tie piešķirs zupai apjomu un maigumu. Silta, mājīga un aromātiska zupa ar kūpinātu kupātu garšu – ideāla maltīte vēsā dienā.
Lasi arī!
Izdevīga recepte: Māra Upmane-Holšteine gatavo itāļu siera klimpas
Cālis tabakā – sulīgs, aromātisks un ar pikantu noskaņu
Vistas zupa ar dārzeņiem un makaroniem – sildoša recepte no raidījuma "Māmiņu Klubs"

jushkapadrushka/Instagram
