Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Izdevīga recepte: Māra Upmane-Holšteine gatavo itāļu siera klimpas

Publicitātes foto

Publicitātes foto

Ar dakšu pa pannu un garšvielas pēc sajūtām – viss, kas nepieciešams gardām un izdevīgām Malfatti jeb itāļu klimpām! Atzīmējot tikko atklāto koncerttūri pa Latviju, grupas Astro’n’out vokāliste Māra Upmane-Holšteine viesojas raidījumā Vakariņas pa lēto. Māra kopā ar šefpavāru Normundu Baranovski ne tikai kliedē izplatītus ēdiena gatavošanas mītus, bet sarunājas arī par ilgtspēju un radošumu gan uz skatuves, gan virtuvē.

Normunds kopā ar Māru gatavoja Malfatti jeb itāļu siera klimpas. Viena no receptes galvenajām sastāvdaļām ir biezpiens. Šefpavārs norāda, ka ikdienas ēdienreizes var kļūt vēl izdevīgākas, izvēloties produktus ar samazinātu cenu. Bieži tie ir kvalitatīvi pārtikas produkti, kuru derīguma termiņš tuvojas beigām, taču tie joprojām ir piemēroti gatavošanai. Šajā epizodē Normunds izmantoja Rimi biezpienu ar 40 % atlaidi, kura derīguma termiņš drīz beigsies – lielisks piemērs, kā iepirkties gudri un samazināt pārtikas izšķērdēšanu.

Malfatti (itāļu siera klimpas)

Nepieciešams 4 personām:

Bumbām:

  • 500 g spinātu, griezti saldēti, Rimi;
  • 250 g biezpiena, 9 % Rimi Smart;
  • 50 g rīvmaizes, Rimi;
  • 50 g cietā siera, 37 % 12 mēneši, Rimi;
  • 2 gab. vistu olas, Rimi Iecavas kūtī dētas;
  • 2 ēdamkarotes miltu;
  • sāls

Mērcei:

  • 400 g konservētu tomātu savā sulā, Rimi;
  • 1 ēdamkarote cukura, Rimi;
  • sāls

Pasniegšanai:
  • 20 g svaigas salvijas;
  • olīveļļa

Pagatavošana:

Bļodā liec biezpienu un ar dakšu sairdini. Pievieno sāli, cieto sieru un samaisi. Spinātus atkausē un caur sietu nokās lieko ūdeni. Pievieno rīvmaizi un vēlreiz samaisi. Tad pievieno biezpiena maisījumam un visu rūpīgi samaisi līdz viendabīgai masai.

No iegūtās masas veido bumbiņas, katru viegli apviļā miltos. Katlā uzvāri ūdeni, pievieno sāli. Kad ūdens uzvārījies, liec tajā sagatavotās bumbiņas un vāri apmēram 2 minūtes.

Pannā uzkarsē tomātus savā sulā, pievieno šķipsniņu sāls, cukuru un karsē līdz mērce nedaudz sabiezē. Citā pannā uzsildi olīveļļu un viegli apcep salvijas lapas.

Dziļā šķīvī liec tomātu mērci, pa virsu bumbiņas un pasniedz, rotājot ar salvijas lapas.

Izmēģini arī:

Ideja lieliskām pankūkām – izvāri tās!

Rudens spēks šķīvī – lēcas ar gailenēm, zaļumiem un saulē kaltētiem tomātiem

Publicitātes foto

Publicitātes foto

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Tev varētu patikt

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas