Biete – pieticīga, bet krāsaina dārza karaliene, kas Dr. Sirmā virtuvē iegūst jaunu raksturu. Šie salāti apvieno saldskābo cidoniju sīrupa dzirksti, krēmīgu kazas sieru un grauzdētu ķirbju sēklu kraukšķīgumu.
Nepieciešams (visu nepieciešamo atradīsi veikalā RIMI):
- Cidoniju sīrups;
- Vārītas bietes;
- Svaiga biete;
- Kazas siers;
- Piens;
- Citrons;
- Cukurs;
- Baltvīna etiķis;
- Grauzdētas ķirbju sēklas;
- Olīveļļa;
- Mellenes;
- Dzērvenes.
Pagatavošana:
Uz lēnas uguns uzliek karsēties cidoniju sīrupu.
Vārītas bietes nomizo un sagriež vienāda izmēra gabaliņos. Svaigo bieti nomizo un sagriež šķēlītēs un ieliek uz neilgu laiciņu ledus ūdenī.
Vārītās bietes ieber cidoniju sīrupā un ļauj karamelizēties.
Kazas sieru ieliek bļodā, pielej nedaudz piena un piespiež citrona sulu – visu samaisa – tas mazinās kazas siera izteikto aromātu un garšu.
Citā bļodā ielej etiķi, pievieno cukuru un ķirbju sēklas, samaisa līdz cukurs izšķīdis. Pievieno olīveļļu, visu samaisa līdz mērces konsistencei – pievieno ledus ūdenī izmērcētās biešu šķēlītes un ļauj tām nedaudz samarinēties.
Visu kārto pa šķīvjiem – siera masa, karamelizētās bietes, svaigās bietes ar visu marinādi un sēkliņām.
Dekorē ar svaigajām ogām!
Ja tev radās kādas neskaidrības par gatavošanas gaitu – skaties video!
Iedvesmojies arī no šīm Dr. Sirmā receptēm:
Mārtiņa Sirmā mīļākās kartupeļu pankūkas – tādas, kā cep viņa sieva
Padomi, kā pagatavot īstu Boloņas mērci – bez eļļas, bet ar izteiktu garšu
Lieliska grieķu marināde vistas šķiņķīšiem – tieši Mārtiņa Sirmā gaumē

Foto: Margarita Gudže
