Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Padomi, kā pagatavot īstu Boloņas mērci – bez eļļas, bet ar izteiktu garšu

Viena mērce – divi pamatēdieni. Recepte gardai Boloņas mērcei

Aizmirsti par veikala maltās gaļas maisījumiem un taukainām eļļām – šefpavārs Mārtiņš Sirmais zina, kā panākt, lai Boloņas mērce kļūtu par īstu garšu piedzīvojumu. Viņš uzsver, ka īsta mērces burvība slēpjas rūpīgi izvēlētās sastāvdaļās, ko starp citu vari atrast veikalā RIMI, un pareizā gatavošanas secībā. Ņem vērā Dr. Sirmā padomus un tev izdosies lieliska mērce!

Dr. Sirmā ieteikumi, lai Boloņas mērce sanāktu lieliska:

  • Izvēlies gan liellopa, gan cūkas malto gaļu un sajauc to kopā mājās, jo veikalā pirktajā maltās gaļas maisījumā vairāk būs cūkgaļa, nevis liellops.
  • Lai mērcei piešķirtu īpašu garšu, pievieno tai salītu saceptu cūkas speķi.
  • Ļoti svarīgi, lai mērces bāzi veidotu arī dārzeņi – selerija, ķiploks, sīpols un burkāni, kā arī timiāns.
  • Pirms ķeries pie pannas karsēšanas – sagriez visas mērcei nepieciešamās sastāvdaļas.
  • Eļļa šīs mērces pagatavošanai nav nepieciešama – uz pannas kārtīgi sacep speķīti, lai no tā izdalās tauki un pati gaļa paliek kraukšķīga.
  • Nākamais svarīgākais punkts – dārzeņu apcepšana. Saceptajam speķītim pievieno iepriekš sagrieztos dārzeņus un ļauj pannas saturam iegūt buljonam līdzīgu aromātu. Tad pielej klāt 1/3 pudeli ar baltvīnu. Sirmais skaidro: "Es viņu lieku tāpēc, ka viņš atdos man cukurus un sāks sutināties. Viss saies kopīgā masā. Alkohols izgaro pilnībā!"
  • Mērces bāzei pievieno tomātu pastu, piparus un nedaudz ūdens. Tad beidzot pienākusi kārta maltajai gaļai – to sanāk nevis cept, bet sautēt mērces bāzē. Neaizmirsti arī par gabaliņos sagrieztiem tomātiem, ko uzber uz mērces.
  • Samazini temperatūru un ļauj visam aptuveni 20 līdz 25 minūtes sautēties – pēc tam mērces bāze ir gatava – vari to lietot kā viens sirds kāro!

Kādas ir Sirmā idejas šīs mērces pielietojumam – skaties video!

Taču, ja vēlies smelties vēl kādas idejas no Dr. Sirmā, pievērs uzmanību šiem:

Ramen bļoda dvēselei – Dr. Sirmā padomi, kas jāņem vērā ceļā uz to

Dr. Sirmais atbild: kā vīrietim iemācīt ēst dārzeņus?

Lielisku garšu buķete – cepti griķi ar dārzeņiem un riekstiem

Foto: Margarita Gudže

Foto: Margarita Gudže

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Tev varētu patikt

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas