Вы используете старую версию браузера, некоторые интерфейсы могут работать. Мы рекомендуем вам обновить ваш браузер!

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Kraukšķīgi cepti saspiestie kartupeļi – ātri un vienkārši

Cepti saspiestie kartupeļi – noteikumi, kas jāievēro to pagatavošanā

No pavisam vienkāršām sastāvdaļām – vietējiem kartupeļiem, aromātiska timiāna, sviesta un siera – top īsts komfortēdiens, kas garšo pēc mājām. Šefpavārs Mārtiņš Sirmais dalās padomos, kā šo lielisko ēdienu vislabāk pagatavot.

Nepieciešams (visas nepieciešamās sastāvdaļas meklē veikalā RIMI):

  • Kartupeļi (vēlams vietējie, jo tajos ir vairāk ciete un mazāk ūdens);
  • Dzidrināts sviests;
  • Sviests;
  • Svaigs timiāns;
  • Siers.

Pagatavošana:

Kartupeļus kārtīgi nomazgā un liek vārīties ar visu mizu – vāra līdz kartupeļi gatavi, nokāš.

Uz pannas izkausē sviestu, pievieno svaigu timiānu.

Kartupeļu ar roku saplacina plakanākus.

No pannas izķeksē ārā timiānu, pievieno parasto sviestu un liek kartupeļus – liesmu var noslēgt un kartupeļus "izpeldināt" sviestā un pārber ar sāli.

Kartupeļus kārto uz cepamās plāts (vai arī liek karstā gaisa friterī), pārber ar rīvētu sieru un liek krāsnī 180 grādos aptuveni 15 minūtes – līdz kartupeļi kļuvuši brūni.

Beigās apslaka ar kausētu dzidrināto sviestu.

Ja tev radās kāda neskaidrība par gatavošanas gaitu – skaties video!

Izmēģini arī:

Terijaki mērce mājas apstākļos – vienkārši, aromātiski un patiesi gardi

Rudens spēks šķīvī – lēcas ar gailenēm, zaļumiem un saulē kaltētiem tomātiem

Ideja lieliskām pankūkām – izvāri tās!

Foto: ekrānuzņēmums no 1188play

Foto: ekrānuzņēmums no 1188play

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Похожие новости

Загружаем...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas