Aizmirsti par veikala plauktos rindotajām pudelītēm ar sarežģītu sastāvu — patiesi garda terijaki mērce top mājās! Dažas vienkāršas sastāvdaļas, mazliet pacietības un tava virtuve piepildīsies ar saldo, pikanto un nedaudz dūmakaino aromātu, kas raksturīgs japāņu garšu pasaulei. Šī šefpavāra Mārtiņa Sirmā jeb Dr. Sirmā recepte pierāda, ka īstā garša slēpjas vienkāršībā.
Nepieciešams (visas sastāvdaļas meklē veikalā RIMI):
- Medus;
- Sojas mērce;
- Sezama sēklas;
- Sezama eļļa;
- Rīsu etiķis;
- Cukurs;
- Medus;
- Sīpols;
- Ķiploki;
- Ingvers;
- Kartupeļu ciete;
- Ūdens.
Pagatavošana:
Pannā liek medu un cukuru, nedaudz pielej ūdeni, lai cukurs un medus izkūst, liek uz lēnas uguns karsēties.
Smalki sagriež 1/2 sīpolu, ingvera gabaliņu, ķiploku un met iekšā katliņā.
Pievieno sezama sēklas un visu sautē līdz pazūd sīvā sīpola smarža. Pievieno ūdeni, sezama eļļu, rīsu etiķi.
Samazina temperatūru un pievieno sojas eļļu.
Mazā bļodiņā ar nedaudz ūdens sajauc kartupeļu cieti un lēnām pielej uz pannas, lai mērce sabiezē.
Tālāk jau ar šo mērci vari rīkoties pēc sirds patikas. Kā to realizē Dr. Sirmais – skaties video!
Ņem vērā arī šos Mārtiņa Sirmā padomus:
Mārtiņš Sirmais iesaka: kā izcept kraukšķīgas un izcilas kartupeļu pankūkas
Kā auksto zupu padarīt neaizmirstamu – šefpavāra Sirmā noslēpumi
Foto: ekrānuzņēmums no 1188play


