Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Aromāta sprādziens bulciņā – kanēļmaizītes ar šokolādi un kafijas glazūru

Publicitātes attēls. Foto: LIDL

Publicitātes attēls. Foto: LIDL

Šī recepte ir kā kafijas un kanēļa uzvaras gājiens, kas iepriecina gan acis, gan garšas kārpiņas. Maizītes ir mīkstas, aromātiskas un pārklātas ar bagātīgu glazūru, kas piešķir tām atmiņā paliekošu baudījumu.

Nepieciešams 16 maizītēm:

  • 250 ml piena;
  • 1/2 paciņa rauga;
  • 140 g cukura;
  • 180 g sviesta;
  • sāls;
  • 1 ola;
  • 600 g 405. tipa kviešu miltu;
  • 1 tējk. kanēļa;
  • 100 g piena šokolādes;
  • 80 g pūdercukura;
  • 2 ēdamkarotes šķīstošās kafijas;
  • 3 ēdamkarotes ūdens.

Pagatavošana:

Katlā lej 250 ml piena un nedaudz uzsildi. Pievieno pusi paciņas rauga un ēdamkaroti cukura. Maisot izšķīdini, katlam uzliek vāku un ļauj uzrūgt, aptuveni 10 minūtes. Bļodā pievieno 80 g cukura, 100 g sviesta, sāli, 1 olu un 600 g miltu un lej aktivizēto rauga un piena masu. Visu sajauc, samīcot viendabīgu mīklu, atstāj uzrūgt 1 stundu.

Bļodā sajauc 80 g mīksta sviesta, 50 g cukura un 1 tējkaroti kanēļa. Sīki sasmalcina šokolādi.

Mīklu sadala divās vienādās daļās, abas daļas novieto atsevišķi uz virsmas, kas apkaisīta miltiem. Izrullē aptuveni 5 mm biezu taisnstūri. Mīklai bagātīgi pārziež kanēļa un sviesta maisījumu, uzkaisa sasmalcināto šokolādi. Mīklu satin gareniski, pēc tam sagriež apmēram 3 cm biezos gabaliņos. Liek ar taukvielām ieziestā cepamajā pannā. Pagatavotajiem kanēļa rullīšiem ļauj 30 minūtes atpūsties un vēlreiz uzrūgt. Cep cepeškrāsnī 180 °C temperatūrā ar gaisa cirkulācijas funkciju 25 minūtes, līdz tās kļūst zeltainas.

Kamēr maizītes cepas sajauc 80 g pūdercukura, 2 ēdamkarotes šķīstošās kafijas un 3 ēdamkarotes ūdens. Ar šo glazūru uzreiz apziež no cepeškrāsns izņemtās kanēļmaizītes. Pēc tam ļauj tām nedaudz atdzist.

Maizītes pasniedziet, kamēr tās vēl ir siltas ar gardu, aromātisku kafijas tasīti!

Izmēģini arī:

Bērnības garša – vecmāmiņas ābolmaize ar rauga mīklu

Aromātisks plūmju pīrāgs rudens pēcpusdienai

Publicitātes attēls. Foto: LIDL

Publicitātes attēls. Foto: LIDL

Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Tev varētu patikt

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas