
madara.martini/Instagram
Ābolmaize – tā ir īsta bērnības klasika, kas sildošs gan vēderu, gan sirdi. Šī recepte atgādina par vakariem pie vecmāmiņas, kad virtuvē smaržoja pēc ceptiem āboliem, kanēļa un mīkstas, gaisīgas mīklas. Tieši šodien ir īstais brīdis atkal ienest mājās šo īpašo noskaņu!
Ar recepti savā "Instagram" profilā padalījusies ēdienu blogere Madara Martinī.
Sastāvdaļas:
- 6 skābeni āboli
- 370 g miltu
- 150 g mīksta sviesta
- 250 ml silta piena
- 120 g cukura
- 7 g sausā rauga
- Šķipsna sāls
Krēmam:
- 170 g krējuma
- 170 g cukura
- 1 ola
- Kanēlis pēc garšas
Pagatavošana:
- Siltā pienā iemaisa raugu un tējkaroti cukura, atstāj uz 10 minūtēm, lai aktivizējas.
- Pievieno pārējo cukuru, sāli, mīkstu sviestu un miltus.
- Samīca mīkstu mīklu un atstāj siltumā uzrūgt apmēram 1 stundu.
- Ābolus nomizo, sagriež šķēlītēs.
- Saputo krējumu ar cukuru, olu un kanēli, līdz iegūta viendabīga masa.
- Uzrūgušo mīklu izrullē, liek ietaukotā vai ar cepamo papīru izklātā veidnē. Pa virsu kārto ābolu šķēlītes un pārlej ar sagatavoto krēmu.
- Liek 180 °C sakarsētā cepeškrāsnī un cep apmēram 35–40 minūtes, līdz ābolmaize kļūst zeltaini brūna.
Rezultāts – gaisīga, maiga un saldi skābena ābolmaize, kas noteikti garšos gan lieliem, gan maziem.
Lasi arī!
Aromātisks plūmju pīrāgs rudens pēcpusdienai
Rudens saldums burciņā – burkānkūkas ievārījums

madara.martini/Instagram
